• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Prva

08.05.2019

08:03

PAPIN INTERVJU U AVIONU: Srpski patrijarh Irinej mi je pomogao, NAS DVOJICU ZANIMA SAMO ISTINA O STEPINCU!

Društvo

PAPIN INTERVJU U AVIONU: Srpski patrijarh Irinej mi je pomogao, NAS DVOJICU ZANIMA SAMO ISTINA O STEPINCU!

Podeli vest

Papa Franja, koji je posetio Bugarsku i Severnu Makedoniju, dao je izjavu dopisniku zagrebačkog ''Večernjeg lista'' iz Rima Silviju Tomaševiću u avionu

 

Hrvatskog novinara najviše je zanimala kanonizacija Alojzija Stepinca, a papa je odgovorio da to zavisi od izveštaja zajedničke komisije koja je osnovana sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

STEPINAC ĆUTAO O ZLOČINIMA USTAŠA! Dokazano ustaški kardinal znao za genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima!

 -I ja, koji treba da potpišem kanonizaciju sa mojom odgovornošcu molio sam, promišljao sam i tražio savet i onda sam video da treba da pitam za pomoć Irineja. Irinej je veliki patrijarh i Irinej mi je pomogao. Osnovali smo zajedno istorijsku komisiju. Radili smo zajedno. Jer i Irineja i mene jedino zanima istina - rekao je papa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srp i čekić

pre 4 godine

Medjugorje i Stepinac su pobedili i komuniste i Tita i svu silu Partije i UDBE i četnika i vojovda i SPC i njene propagande širenja mržnje pa šta im može sada ova “velikosrpska propaganda” koja se od Oluje 95g svodi samo na besramno i neviđeno u svetu posle srpskog genocioda 90ih glumljenje žrtve i kukanje i kmečanje celom svetu pa i Papi pa nema takav slučaj u istoriji. Inače treba da se čestita Papi Franji koji je od SPC i popova i četnika i vojvoda napravio male majmune i izigrao ih sa onom Komisjiom za Stepinca samo da ispljuju sav svoj otrov i mržnju i pokažu kakvi su i još da mu na kraju dodju i da mu ljube ruku ma majstor Papa Franja bre nema šta? Srbi i SPC u 50g pljuvanja po Stepincu nisu našli niti jedan dokaz protiv njega jer ga ni nema sem mržnje i laži i trovanja naroda!?

Ateista

pre 4 godine

Mudar je opak ovaj Papa Franja ljudi moji ma prvo je potpisao ugovor sa Grčkom PC još 2013g da će raditi na ujedinjenju crkve i stvorio podelu u pravoslavlju i Grčku u bankrotu pa posle Komisju za Stepinca u kojoj se svetu pokazalo kako Srbi nemaju ništa protiv njega sem laži a da je on za njega već svetac a sada hoće da se miri sa SPC a širi katoličanstvo čak i u Kini....ma lik je apsolutki kralj jer zamislite vi sada da SPC ne da Komisiju za Pavla da se vidi šta imaju katolici i muslimani protiv nejga za "velikosrpski genocid" 90ih!

Karma

pre 4 godine

On je izigrao SPC i srpsku propagandu sa tom Komisijom gde je svetu pokazao koliko lažu i truju narod i šire mržnju bez dokaza proptiv njega koje nisu imali da daju u tu Komisiju iako je i arhiva NDH u Beogradu a čim je završila Komisija je izjavio da je on za njega svetac i da će ga proglasiti svetim kad za to dođe vreme očito kad Srbi do kraja ispljuju svoj otrov...

Podeli pa vladaj

pre 4 godine

Dolazak Slovena u 7veku i pokrštavanje iz pogana u hrišćane u 7-8veku. Hrvatska Krstionica kneza Višeslava iz 8veka ima krst sa Hrvatskim pleterom(na tabli HOS-a, spomenik braniteljima Bijeli Križ u Vukovaru). Kraljevina Hrvatska prva u ovom delu Evrope i među Slovenskim narodima još 920g. Širi se na celu Srbiju kad kralj Tomislav čisti osvajače Bugare 928g. Raskol Crkve, otcepljenje i stvaranje Pravoslavlja 1054g! Ubistvo poslednjeg Hrvatskog kralja Petra Svačića 1097g. Raspad KH i zajedništvo sa Mađarima Pakta Konventa 1102g. Sv. Sava huška i obrće Srbe od braće prema Vizantiji pa Papa kruniše prvog srpskog kralja Stefana Prvovenčanog 1217g. Sava je uspeo pa se stvara i priznaje SPC od strane Vizantije 1219g a on umire 1236g. Nagrada od Vizantije je Carstvo 1345g traje do smrti Uroša 1371g. SPC za spas Vizantije, huška Srbe u borbu na Kosovom polju 1389g! Poraz Vizantije(njeno zlo ostaje u SPC) i pad Carigrada 1453g! Posle pada Osmanskog carstva, SPC i Crna ruka sa Gavrilom, pokreću najveće zlo u istoriji WW1 i uništenje katoličke Austrougarske 1914g! Osvete katolika Srbima u WW2 sa Jezuitima i Ustašama u Jasenovcu i logorima 1941g! SPC sa četnicima i vojvodama, pokreće rat i velikosrpski genocid 1991g! E sada je opet Vatikan na redu… Svetski moćnici su nekako morali da podele Slovenski narod, koji je najveći na ovoj planeti a to im je bilo najlakše sa verom i verskim ratom, posebno kod Južnih slovena a za to vreme, muslimani se šire?

Mučenik Blaženik Svetac

pre 4 godine

Stepinac je bilo samo jedna čisto nebitna ličnost u vreme nacističkog genocida u Evropi, bio je kardinal kojeg su sami komunisti i četnici i SPC pretvorili u mučenika i sveca tako šta su od njega tražili da izda svoj narod i veru i crkvu i Papu ko srbi u 11veku a hrvati to nisu uradili još od 7veka tako da odvoji Hrvatsku crkvu od Vatikana pa da tako unište hrvate a on je to odbio i pod cenu života...i sada je samo problem to što on nije samo svetac pa koga briga za to nego je on i najveći heroj i spasitelj Hrvatskog naroda u istoriji i to je ono šta smeta SPC i četnicima i vojvodama jer su ga oni takvim napravili pa sada ne mogu da se mire sa tim pa ga žele pokazati kao zločinca. Nisu one sile komunističke i satanističke i krivoslavne tada znale da će se u 21veku analizom Stepinčevih kosti otkriti istina o tome kako su ga otrovali…Večernjilist.hr ALOJZIJE STEPINAC Kako su ga otrovali: Kardinal osuđen na polagano umiranje. Jevreji iz Beograda poslali u RH dokaze kako je Stepinac sa Crkvom spasavao jevreje: Večernjilist.hr SKRIVAO IH OD USTAŠA Ekskluzivni dokumenti iz Beograda: Kako je Stepinac spašavao Židove

Milo

pre 4 godine

Dosledan je i sve radi kako treba sa Komisijom je pokazao da nemaju Srbi nikakve dokaze protiv njega a sada otvara Vatikanske arhive da pokaže šta je u njima a nešto mi govori da unutra mogu biti samo dokumenti koji mu idu u korist....videćemo kako će Srbi raditi oko Pavla.

jednostavno pitanje

pre 4 godine

Šta ima Papa da pregovara sa onima koji su ga izdali u 11veku i sa Vizantijom se obrnuli pravoslavlju i 500g ropstvu pa ne treba on da ih vraća nego oni da padnu pred njim na kolona i poljube ruku i kažu oprosti ko Nikolić i Vučić i Dodik....SVI?

Ateista

pre 4 godine

Da li je patrijarh Pavle svetac i hoće li ga SPC proglasit svetim, posle ovih rehabilitacije četničkih zločinaca i koljača? Koliko je on ljude spasao u genocidu 90ih ako je kako kažu malo to šta ih je Stepinac u genocidu 40ih spasao preko 20 000 a mogao je više? Koliko se Pavle bunio protiv fašističkog,velikosrpskog genocida i Miloševića kao šta je Stepinac pisao pisma Paveliću protiov logora i nacizma a koliko je srbe Pavle huškao na rat za Veliku srbiju i koliko ih tako nahuškane poslano da vide kako ih lagao i za Nebesku srbiju? Hoće li biti Komisija i za njega kao ona za Stepinca gde je Papa Franja tako mudro i lepo izigrao SPC i četnike i vojvode i srpsku propagandu širenja mržnje da ih pokaže svetu koliko su zatrovani mržnjom. Da u 50g širenja mržnje o Stepincu nisu imali niti jedan dokaz protiv njega ni u arhivi NDH koja je oteta i odnešena u Beograd a videćemo koliko će dokaza protiv Pavla imati Hrvati, katolici i muslimani? Ako je Šešelj osuđen na 10g zatvora zbog ratnog zločina protiv čovečnosti i to zato jer je huškao i poticao na iseljavanje i mučenja i ubijanja hrvata iz Vojvodine pa za šta treba biti osđen Patrijarh Pavle za ona silna huškanja popova po RH i BiH 90ih pa nije li izjavio nešto za "okrvaljene ruke" i nema li njegovih slika sa Mladićem i Karađićem i Miloševićem...?

21VEK

pre 4 godine

Ratni huškač i slatkorečivi i obmanjujući sluga sotone pa bio je i u Kninu tokom velikosrpske okupacije NE da govori o sprečavanju rata i ubijanju komšija katolika i muslimana nego da drži govore i ispire mozak Srbima tamo kako niko neće moći Srbe i pravoslavlje da otera iz Knina pa ih onda počisti katolička Oluja za samo 12h... Sputniknews.com Šta je patrijarh Pavle poručio u Kninu uoči „Oluje“ Kamenjar.com SPC je odgovorna za zločine genocida i etničkog čišćenja – Sud u Parizu potvrdio je to još 1995. Godine Dnevno.hr PATRIJARH IZ PAKLA: Pavle, ženomrzac kojeg je Arkan nazivao ‘vrhovnim komandantom’ Espreso.rs JESMO LI OKRVAVILI RUKE? Samo jedna anegdota otkriva ŠTA JE PATRIJARH PAVLE MISLIO O RATKU MLADIĆU! Espreso.rs DA LI BI PATRIJARH PAVLE TREBALO DA POSTANE SVETAC? Zbog ove fotografije tviteraši smatraju da NIJE ZASLUŽIO

Svetac i heroj

pre 4 godine

Stepinac nije samo hrvatski mučenik i blaženik i svetac koji je u vreme nacističkog genocida spasio oko 20 000 jevreja i 10 000 srpske dece(kažu malo je mogao je više) nego je i najveći heroj u hrvatskoj istoriji jer nije ni pod cenu života odvojio hrvatsku crkvu od Vatikana jer bi ih komunisti posle pregazili a nisu ga uspeli slomiti da to uiradi. Kanonizaciju treba prepustiti papi jer treba sve da se do kraja kaže i vidi i izjave i dokumenti a najbolje se videlo u toj Komisji....

Podeli pa vladaj

pre 4 godine

Dolazak Slovena u 7veku i pokrštavanje iz pogana u hrišćane u 7-8veku. Hrvatska Krstionica kneza Višeslava iz 8veka ima krst sa Hrvatskim pleterom(na tabli HOS-a, spomenik braniteljima Bijeli Križ u Vukovaru). Kraljevina Hrvatska prva u ovom delu Evrope i među Slovenskim narodima još 920g. Širi se na celu Srbiju kad kralj Tomislav čisti osvajače Bugare 928g. Raskol Crkve, otcepljenje i stvaranje Pravoslavlja 1054g! Ubistvo poslednjeg Hrvatskog kralja Petra Svačića 1097g. Raspad KH i zajedništvo sa Mađarima Pakta Konventa 1102g. Sv. Sava huška i obrće Srbe od braće prema Vizantiji pa Papa kruniše prvog srpskog kralja Stefana Prvovenčanog 1217g. Sava je uspeo pa se stvara i priznaje SPC od strane Vizantije 1219g a on umire 1236g. Nagrada od Vizantije je Carstvo 1345g traje do smrti Uroša 1371g. SPC za spas Vizantije, huška Srbe u borbu na Kosovom polju 1389g! Poraz Vizantije(njeno zlo ostaje u SPC) i pad Carigrada 1453g! Posle pada Osmanskog carstva, SPC i Crna ruka sa Gavrilom, pokreću najveće zlo u istoriji WW1 i uništenje katoličke Austrougarske 1914g! Osvete katolika Srbima u WW2 sa Jezuitima i Ustašama u Jasenovcu i logorima 1941g! SPC sa četnicima i vojvodama, pokreće rat i velikosrpski genocid 1991g! E sada je opet Vatikan na redu… Svetski moćnici su nekako morali da podele Slovenski narod, koji je najveći na ovoj planeti a to im je bilo najlakše sa verom i verskim ratom, posebno kod Južnih slovena a za to vreme, muslimani se šire?

Mučenik Blaženik Svetac Heroj

pre 4 godine

Stepinac nije samo hrvatski mučenik i blaženik i svetac koji je u vreme nacističkog genocida spasio oko 20 000 jevreja i 10 000 srpske dece(kažu malo je mogao je više) nego je i najveći heroj u hrvatskoj istoriji jer nije ni pod cenu života odvojio hrvatsku crkvu od Vatikana jer bi ih komunisti posle pregazili a nisu ga uspeli slomiti da to uiradi. Kanonizaciju treba prepustiti papi jer treba sve da se do kraja kaže i vidi i izjave i dokumenti a najbolje se videlo u toj Komisji.... Zapamtite šta vam kažem na kraju će Patrijarh biti kriv za tu Komisiju za Stepinca koju je napravio šta je sada Papa priznao zajedno sa njim a gde nije imao dokaza protiv Stepinca eto živi bili pa videli.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija