• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer

25.07.2019

16:03

SEDI JEDAN, OVAKVU GLUPOST MOŽE DA ODVALI SAMO MILOGORAC! Direktor policije: Crna Gora se ne zasniva na kultu Nemanjića i Svetosavlja! NE, NEGO NA VESLIJU KLARKU I NATO!

Društvo

SEDI JEDAN, OVAKVU GLUPOST MOŽE DA ODVALI SAMO MILOGORAC! Direktor policije: Crna Gora se ne zasniva na kultu Nemanjića i Svetosavlja! NE, NEGO NA VESLIJU KLARKU I NATO!

Podeli vest

Direktor Uprave policije Veselin Veljović izjavio je danas povodom najava protestnih akcija protiv Predloga zakona o slobodi veroispovesti da Crna Gora nikada nije zasnivala svoje istorijsko trajanje i postojanje na kultu Nemanjića i na kultu Svetosavlja

Veljović je rekao da je pitanje tenzija i okupljanja protiv Predloga zakona o slobodi veroispovesti važno pitanje i da će Uprava policije preduzeti neophodne mere u cilju očuvanja stabilnog bezbednosnog ambijenta.

- Naravno da sam ispratio izjave koje su u svom elementu imale i pojedinačno radikalne i ekstremne sadržaje. To su izjave koje najbolje govore o onima koji su ih saopštili, naravno da ih nećemo pojedinačno ni komentarisati, ali ćemo ih vrlo budno ispratiti i preduzeti sve neophodne mere koje se tiču očuvanja javnog reda i mira i bezbednosti svakog građanina - rekao je Veljović. 

On je dodao da je to procedura koja ima svoju zakonsku i ustavnu kategoriju i da će policija u skladu sa tim preduzeti one mere koje su u zoni odgovornosti policijske organizacije.

- Crna Gora nikada u svom trajanju i postojanju nije zasnivala svoje istorijsko trajanje i postojanje na kultu Nemanjića i kultu Svetosavlja. Tako da mislim da će se u okviru toga i u budućem periodu naći održiva rešenja koja će značiti bolju budućnost i naših građana i naše države - rekao je Veljović.

Predlog zakona o slobodi veroispovesti naći će se na dnevnom redu parlamenta tek nakon letnje pauze kako bi se sa Srpskom pravoslavnom crkvom našlo kompromisno rešenje nakon što je preporuke na tekst zakona dala Venecijanska komisija.

Mišljenje Venecijanske komisije o predlogu zakona o slobodi veroispovesti, kojim se podržava namera Vlade u Podgorici da na moderan način uredi tu oblast, ali i ukazuje da nema preknjižavanja verske imovine bez odluke suda, kao svoju pobedu tumače i vlast i Srpska pravoslavna crkva.

Vlada kaže da nije ni bilo planirano da se jednostrano oduzmu crkve i manastiri kojima u Crnoj Gori gazduje SPC, dok u Mitropoliji navode da su sprečili otimanje imovine što nisu radili čak ni Turci, ni Titovi komunisti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 4 godine

Informer je ponovo pokazao da mrzi sve što nije srBsko,svakog ko ne misli kao Informer,tj oni koji govore šta da se piše u ovim 'nezavisnim' novinama. Dotakli ste do dno....

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija