• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2019

12:42

(VIDEO) EVO ZAŠTO DOLAZIMO BAŠ U SRBIJU! Oglasili se Japanci, zvaničnici kompanije Tojo tajers!

Društvo

(VIDEO) EVO ZAŠTO DOLAZIMO BAŠ U SRBIJU! Oglasili se Japanci, zvaničnici kompanije Tojo tajers!

Podeli vest

Japanska kompanija Tojo tajer (Toio Tire Corporation) najavila je osnivanje ćerke firme u Srbiji koja će graditi i upravljati novim pogonom za proizvodnju guma u Inđiji, kao i da će radovi na izgradnji početi u maju 2020.

 

Ranije danas predsednik Srbije saopštio je na vanrednoj konferenciji za novinare vest o dolasku "Tojo tajer", a kompanija se oglasila saopštenjem na svom veb-sajtu.

Kompanija ističe da će ta fabrika od 2022. preuzeti ključnu ulogu na evropskom i ruskom tržištu.

"Tojo tajer će započeti izgradnju fabrike u Srbiji u maju 2020. godine, a proizvodnju guma u januaru 2022. godine. Kapacitet od pet miliona guma godišnje (guma za putnička vozila) biće postignut do leta 2023. godine", navedeno je u saopštenju.

Kompanija navodi da namerava da kontinuirano jača svoju poslovnu platformu praveći proizvode sa visokom dodatnom vrednošću i blagovremenim snabdevanjem na globalnom tržištu.

S tim u vezi, Tojo tajer je u okviru srednjoročnog plana za 2017. godinu najavio da će razmotriti novu proizvodnu platformu sa fokusom na održivi rast u 2020. godini i nadalje.

Tojo tajer isporučuje gume za evropsko i rusko tržište iz fabrika u Japanu i Maleziji.

"Nova proizvodna baza u Srbiji će 2022. godine preuzeće ključnu ulogu u tom pogledu. Ovaj novi proizvodni portfelj ojačaće naš globalni sistem za proizvodnju i snabdevanje guma".

(VIDEO) VUČIĆ OTKRIO SJAJNU VEST: Japanska kompanija TOYO TIRES STIŽE U SRBIJU!

Kako je navedeno, sistem IoT (Internet of Things, ek: MES * 1) biće u potpunosti instaliran u toj fabrici, koja će funkcionisati kao sofisticirana "pametna" fabrika.

Tojo navodi da će prihvatiti izazov za postizanje novog nivoa konkurentne proizvodnje, istovremeno ostvarujući visok kvalitet po niskoj ceni.

Takođe, planira da isporuči jedinstvene proizvode sa visokom dodatnom vrednosti za luksuzna putnička vozila i laka teretna vozila unutar i izvan evropskog tržišta.

Kako je navedeno, Republika Srbija ispunjava sve zahteve kompanije Tojo tajer i zato je posebno atraktivno poslovno okruženje u Evropi.

Sedište kompanije Tojo tajer je u gradu Itami, u prefekturi Hiogo, predsednik je Takashi Shimizu, navedeno je u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
guest

pre 4 godine

Najpljavija industrija moguca, zagadjuje ko luda, dolaze u Srbiji jer nigde drugde u evropi im ne bi dozvolili tolko da zagadjuju. Postoji razlog zasto fabrika nije u Japanu.

Vera

pre 4 godine

Zato šta su u Srbiji male palte za stavranje robova ali zato u RH se dižu plate mladima do 30g za 150E. šta sada neće da piše niti jedan medij u Srbiji...

Vns

pre 4 godine

Dolaze Japanci zbog subvencija i jeftine radne snage....

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija