• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

27.09.2019

14:22

(FOTO/VIDEO) DRŽAVA JE JAKA, KOLIKO I NJENA VOJSKA! Vulin na promociji najmlađih podoficira poručio: VI STE PONOS SRBIJE!

Društvo

(FOTO/VIDEO) DRŽAVA JE JAKA, KOLIKO I NJENA VOJSKA! Vulin na promociji najmlađih podoficira poručio: VI STE PONOS SRBIJE!

Podeli vest

Danas je realizovana promocija u prvi podoficirski čin 120 polaznika osnovnog kursa za početnike i 14 učenika srednje stručne Vojne škole, tako da će 134 vodnika postati deo Vojske Srbije

Promocija je održana u Takovu, na znamenitom mestu odakle je podignut Drugi srpski ustanak i postavljeni temelji moderne srpske države.

Foto: Rina

 

Promociji je prisustvovao i ministar odbrane u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin.

- Danas kad stojimo u senci Takovskog grma pitamo se da li smo dostojni svojih predaka i nosimo li dostojno njihov teret. I danas kao i tada veliki i moćni bi da određuju šta bi da kupimo i sa kim da sarađujemo, da određuju kom Bogu ćemo se moliti i kojim jezikom ćemo pričati. Ali Srbin će sve uraditi da bude slobodan. Danas se sećamo boljih i većih od nas. Nadam se da će se tako naši potomci sećati i nas. Srbinu nikad nije teško da da za svoju zemlju, jer svaka država je jaka koliko joj je jaka vojska jer tada zna da ima svoju budućnost i svoju slavu- rekao je Vulin.

Ministar odbrane istakao je da ovo nije posao kao svaki drugi, i da su sada obećani vojsci.

- Izabrali ste da pripadate najlepšoj instituciji u Srbiji, da brinete o državi i deci. Nema veće časti nego kad vam povere svoje živote i živote njihove dece. Da im čuvate ono najvrednije i budete hrabri, čestiti i pošteni. Izabrali smo vojnu neutralnost i sami ćemo odlučivati o svojoj budućnosti, imamo ispred sebe vas kao isturen bedem koji će nas uvek odbraniti i sačuvati- kazao je ministar.

Foto: Rina

 

Vulin je poručio da je država jaka koliko je jaka njena vojska, a vojnicima se zahvalio što su život posvetili svojoj državi i svom narodu.

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević rekao je da je ovo veliki dan za opštinu Gornji Milanovac.

VULIN: Bezbednost građana Srbije na prvom mestu

- Od sada će se promocija podoficira obavljati u junačkom Takovu. Hvala predsedniku Vučiću i ministru Vulinu što su čuli moje molbe da se svečanost ovde održava, a ja se nadam da smo danas bili dobri domaćini- kazao je Kovačević.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija