• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Republika/Informer

16.10.2019

20:20

OPASAN GANG TRGOVCA ORUŽJEM STOJI IZA NAPADA NA SRBIJU i lažnih optužbi Bugarke kako BEOGRAD NAORUŽAVA TERORISTE!

Društvo

OPASAN GANG TRGOVCA ORUŽJEM STOJI IZA NAPADA NA SRBIJU i lažnih optužbi Bugarke kako BEOGRAD NAORUŽAVA TERORISTE!

Podeli vest

Bugarska istraživačica Dilijana Gajtandžijeva, koja nedeljama vodi besomučnu hajku na porodicu ministra policije Nebojše Stefanovića, u svom lajv uključenju na TV N1 u potpunosti razotkrila svoje prave motive.

Ona je histerično ponavljala da Srbija mora obustaviti izvoz oružja u Saudijsku Arabiju, što samo potvrđuje priče koje kruže i Sofijom da Gajtandžijeva radi u interesu pojedinih bugarskih trgovaca koji su besni jer su izgubili tržište u Arabiji. 

- Oružje je na kraju završilo u Jemenu! Po dokumentima Saudijska Arabija je kupac. Dokumentacija je jedna stvar i ona nije dovoljna da bi se dokazalo da Srbija poštuje međunarodno pravo. Srbija je čim se pojavila informacija da oružje završava u Jemenu morala da prekine dalju isporuku oružja Saudijskoj Arabiji. Nisu to uradili. Ja sam lično informisala vlasti u Srbiji, napisala sam pismo tužilaštvu i informisala ih o svojim saznanjima, ali isporuka nije obustavljena - rekla je Gajtandžijeva, koja je na dalje nastavila da ponavlja da Srbija naoružava teroriste u Jemenu i krši međunarodno pravo.

Uživljena u ulogu tužioca bog zna kako se skandalizovala i da Stefanović ima pravo da demantuje njene izmiljotine počev od one da je njegov otac vlasnik firme GIM preko svih ostalih za koje postoji dokumentacija. 

Zašto Dilijana vodi histeričnu kampanju da "Krušik" i druge srpske državne fabrike obustave svoj izvoz u Saudijsku Arabiju uz lažne optužbe na račun Stefanovića i umobolne tvrdnje da Srbija naoružava ISIS u Jemenu nije teško zaključiti.        

- Ako neko toliko insistira na ovom slučaju i ne prihvata nijedan argument, koji jasno pokazuje da nije u pravu, postavlja se pitanje da li ima određeni interes. Osnovano je posumnjati da ima ozbiljan interes, a logikom je jasno da u ovom slučaju interes imaju trgovci oružjem u inostranstvu, koji probavaju da diskvalifikuju Srbiju sa tržišta Saudijske Arabije - kaže politički analitičar Dragomir Anđelković. 

On ističe da bi u slučaju da Srbija zaista naoružava ISIS, kao što to Dilijana tvrdi, veliki geopolitički igrači odavno reagovali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kurs

pre 3 godine

..ne razumijem sta je ovdje ona htjela promjeniti ....pa Srbija usla jjer je vjerovatno kvalitetnije u necemu bilo cijena bilo kvalitet naspram bugarske i sta sada ..pa pametniji pobjedzuje sta sada to znaci ..da Srbija poslusa i odustane a oni da udzu je li to?Koliko podmuklo od tih umjetno postavljenih nacija samo da nas odsijeku od nase ruske brace ali doci ce i tome kraj blizu je to .....a koliko se ja sjecam Srbija nikada nije trazila da bugarska odustane od Saudijske Arabije ....kako su podmukli ti bugari ..

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija