• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Espresso

02.11.2019

20:17

AMERI SE NASKROZ POGUBILI, SADA NE DAJU RUSIMA DA ODVEZU S-400 I PANCIR IZ SRBIJE, dok ne utvrde ko je kriv za to što su stigli u našu zemlju!

Društvo

AMERI SE NASKROZ POGUBILI, SADA NE DAJU RUSIMA DA ODVEZU S-400 I PANCIR IZ SRBIJE, dok ne utvrde ko je kriv za to što su stigli u našu zemlju!

Podeli vest

Ruski raketni sistemi koji su dopremljeni u Srbiju povodom vojne vežbe "Slovenski štit 2019" i dalje je tema broj jedan u NATO savezu, a kako se saznaje mogli bi u Beogradu da ostanu zarobljeni na duži period

Ipak, kako saznaje naš portal iz izvora bliskih NATO, nema ni trunke šanse da oni ostanu zauvek u Srbiji, kao što su se mnogi, pa čak i političari ponadali.

- NATO je poveo istragu kako je ova oprema dopremljena u Srbiju, i dok se to ne reši, neće dati zeleno svetlo za povratak raketnih sistema S-400 i "Pancir" u Rusiju. Što nikako ne znači da će ovo naoružanje ostati Vojsci Srbije - otkriva nam naš izvor.

Prema njegovim rečima u NATO znaju da je neko u sistemu zakazao, budući da je Srbija okružena zemljama koje su članice ovog saveza i samo pokušavaju da "krticu isteraju na sunce".

Da nije uopšte isključeno da NATO sprovodi internu istragu, smatra i vojni analitičar Vlade Radulović.

- Činjenica je da su i "Pancir" i S-400 došli vazdušnim putem, s tim što je "Pancir" stigao u iljušinu 76, a S-400 u antonovu 124, te da su oba preleta bila registrovana kao transportna. Preko koje zemlje je avion ušao u Srbiju manje je bitno, ali je činjenica da se pojavilo pitanje u NATO kako se tako nešto uopšte moglo dogoditi, odnosno kako je jedan takav sistem mogao da preleti vazdušni prostor zemalja članica Alijanse - ističe Radulović.

Dodaje pak da je u pitanju bilo prebacivanje tehnike zbog realizacije vojne vežbe, a takve vežbe redovno održavaju i sve članice NATO. Zbog toga u svemu ne vidi ništa sporno.

AMERIKANCI U TEŠKOJ PARANOJI! Rusija nameće S-400 celom svetu DA BI NAS OSLABILA!

S druge strane oglasila se i Alijansa povodom zajedničke vežbe i saopštila da su NATO i Srbija partneri i da oni poštuju pravo Srbije da donosi suverene odluke u vezi sa vežbama koje se izvode na njenoj teritoriji.

- To je stvar Srbije i Rusije - stoji u odgovoru koji je RSE dobio od NATO.

U toj vežbi, kako se podseća, učestvuju i ruski raketni sistemi S-400 i "Pancir s".

BUGARI SE NE SMIRUJU, TRAŽE DA NATO HITNO REAGUJE ZBOG S-400: Ako Putin reši da pravi bazu u Nišu, TO ĆE I UČINITI, a onda smo Rusima NA PUŠKOMET i u Srbiji i u Crnom moru!

U pisanom odgovoru se ističe i da je Srbija partner NATO sa kojim ta Alijansa ima "dobre i produktivne odnose". Podseća se da je Srbija učestvovala u brojnim NATO vežbama, kao i da je 2018. godine bila domaćin civilne vežbe za pomoć u vanrednim situacijama, tokom koje je u Beogradu boravio i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

- Srbija je takođe sa NATO radila na obuci iračkih vojnih lekara, pomažući da se obezbedi stabilnost na Bliskom Istoku - dodaje se u odgovoru pres službe NATO za RSE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
koga rusi brane

pre 4 godine

Pre šest dana oduševljeno ste pisali kako S-400 stiže po potrebi za tri sata u Srbiju. Kad ono vidi vraga, NATO (čitaj Ameri) određuju šta može, a šta ne može.

MaxS

pre 4 godine

Oni su i pre određivali, a S-400 stigao bez problema.

grof01

pre 4 godine

Vjeruj da se takve greške nikada više neće ponoviti! ;)

Perica

pre 4 godine

Ma super kupljeno i to odma ne treba da ga vraćaju

Milojko pn

pre 4 godine

Samo ATOMSKA BOMBA po amerima i nek ide sve u pm.doku.čili svima,verujem da većini evrope isto dojadili ...

RINGISPIL

pre 4 godine

Vrlo dobro su Rusi shvatili sta se desilo srbiji 1999 i da su oni sledeci po istom principu. ZATO VERUJEM da se Rusija i Moskva brane u Srbiji i Beogradu. A to sta ce konjokradice da ispituju i kenjaju to je njohov problem. S je u S.

privremeni uvoz

pre 4 godine

Sve sto je uvezeno u zemlju privremeno, za potrebe izlozbi... pokaznih vezbi... snimanja filmova ili fotografija... ili iz bilo kojeg drugog razloga koji je privremen moze otici iz zemlje bez problema i nema sta niko nista da pita. Privremeni (temporary) uvoz nema ogranicenja nigdje pa ni u Srbiji (jedino ogranicenje je duzina boravka u zemlji, obicno je to tri mjeseca). Sve ostalo je mlacenje prazne slame.

Kalimero

pre 4 godine

Ameri se kao prave blesavi pa "ispituju" ko je dao odobrenje za prelet - pa Borisov je sam izjvio da je on lično odobrio. Tačnije, Rusi su mu rekli: Mi letimo preko Crnog mora za Srbiju sa važnim teretom a vi probajte da nas zaustavite. Sasvim slučajno ja sam let pratio na Flightradar24 mada nisam imao pojma o čemu se radi. Ista priča kao što je bilo sa preletom preko Mađarske sa helikopterima i tenkovima. Nisu Orban i Borisov glupi da izigravaju Don Kihota i dobiju po tamburi od Rusije radi američkog hira i izigravanja svetskog šerifa. Tako će biti i sada za povratak i da vidim ko će ih zaustaviti ... Baš bih voleo da vidim da li bi se bilo ko u NATO a ne Bugari, usudio da obori ruski AN124 sa vojnim oznakama, ha ha

kiza

pre 4 godine

Eto jos jedan razlog da ostane u Srbiji. Drugi dovucite ako treba sraf po sraf.

gogi

pre 4 godine

Pa lepo, to znaci da su nam ameri 'dali' da uzmemo s-400, ne moze da se vrati, onda da ga otkupimo od rusa i eto imamo i s-400 i pancir...ispadose ameri glupi, da gluplji ne mogu biti...

tadija64ZEMUN

pre 4 godine

pa nek ostanu za stalno,kad vec ovi iz nato zabranjuju da ode...............NIKAD U EU !!!!!!!!!!!!!

DEDA RAKA

pre 4 godine

E moj Vladimira, nemoj da patiš što "igračke " ne možešda vratiš ! Obećavam svečano - čuvaćemo ih kao oči u glavi.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17