• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

18.11.2019

11:02

OVO JE SPISAK OVLAŠĆENJA KOMUNALNE MILICIJE! Jedno vam se neće svideti ako POGREŠNO PARKIRATE

Društvo

OVO JE SPISAK OVLAŠĆENJA KOMUNALNE MILICIJE! Jedno vam se neće svideti ako POGREŠNO PARKIRATE

Podeli vest

Poslove komunalne milicije ubuduće će moći da obavljaju i komunalni milicionari bez službene uniforme, ali sa pisanim nalogom načelnika.

Nalog mora da sadrži podatke o patroli, oblast kontrole, tačnu lokaciju i vreme odnosno početak i kraj planirane akcije. Ove izmene koje je predložio Sekretarijat za poslove komunalne milicije usvojili su gradski odbornici na nedavno održanoj sednici.

U slučaju da kontrolisani čovek zatraži nalog na uvid, pre toga mora komunalnom milicionaru da potpiše izjavu da je to tražio.

- Milicionari mogu da upozore građane, upute usmeno naređenje, provere identitet, zaustave i pregledaju vozilo, ali i privremeno ga oduzmu - navodi se u Odluci Komunalne milicije.

Kada je za to ovlašćen zakonom, milicionar može da izda prekršajni nalog, podnese prijavu nadležnom organu za učinjeno delo, ali i da podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Protiv rešenja komunalnog milicionara, građani će ubuduće imati pravo da upute žalbu Gradskom veću u roku od 15 dana od dostavljanja rešenja.

Nova ovlašćenja odnose se i na nadzor i kontrolu parkiranja. Odnosno, ako milicionari uoče nepropisno parkirano vozilo, mogu vozaču izdati usmeno naređenje da ga odmah ukloni.

Pripadnici komunalne milicije ubuduće će učestvovati i u obavljanju "spasilačkih funkcija i pružanja pomoći drugim organima na otklanjanju posledica elementarnih i drugih nepogoda". Milicionari će dobijati ovlašćenja kada pomoć ugroženima ne mogu da pruže nadležni gradski organi i ovlašćene organizacije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 4 godine

Super 1944 pa na dalje oduzimali su živote,imovinu,žene,decu normalno naši oslobodioci Beograda.Sada samo ruše selektivno,hapse selektivno,prebijaju selektivno, ali neznate da je karma ćudo, pet kolena.Kad rešite sam ću vam auto dati nema potrebe da ga komunalci otimaju.Oteto-Prokleto.Ko se smrti ne boji umire samo jednom!

miroljub

pre 4 godine

Čemu onda saobraćajna policija ? Najčešće i jedino ih vidim kada to rade, a zgrade su nam išarane, trotoari neuredni ulice prljave, na ulicama ispred zgrada i privatnih kuća javašluk ........ Sve u svemu komunalna policija _ - PROPALA INAVESTICIJA.

Saradžogla

pre 4 godine

Miroljube,lobi bisanskih srba negde mora da zaposli svoje dezertere ... pardon,izbegle!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija