• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.11.2019

10:33

POTRESNE SLIKE U MATEMATIČKOJ GIMNAZIJI Komemoraciju mladom srpskom fizičaru PREKIDALI JECAJI: Ovo su naši najtužniji dani

Društvo

POTRESNE SLIKE U MATEMATIČKOJ GIMNAZIJI Komemoraciju mladom srpskom fizičaru PREKIDALI JECAJI: Ovo su naši najtužniji dani

Podeli vest

Komemoracija mladom srpskom fizičaru Mihajlu Sporiću koji je preminuo u Engleskoj održana je u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu.

Komemoraciji u Matematičkoj gimnaziji prisustvovao je veliki broj Mihajlovih drugara, a tu je i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. Celu salu Matematičke gimnazije ispunili su jecaji i plač za mladim genijem.

Foto: printscreen

 

PRIJATELJI SE DIRLJIVOM PORUKOM oprostili od MLADOG FIZIČARA MIHAJLA

NA ROĐENDAN SUZE, TIŠINA I BOL KOJA KIDA DUŠU…U Majdanpeku ne mogu da se pomire sa smrću mladog srpskog genija Mihajla Sporića

PREMINUO JEDAN OD NAJBOLJIH STUDENATA IZ SRBIJE! Trodnevna žalost na Kembridžu zbog smrti Mihajla Sporića!

- Kada je generacija 2013. odlazila iz matematičke Mihajlo je stajao na ovom mestu. Zato što je bio lep, vedar, uspešan i rečit. Opraštao se od svoje škole, a sada se škola oprašta od njega. Bio je primer darovitog mladog čoveka koji je sa dostojanstvom predstavljao svoju zemlju, školu i porodicu - rečeno je u oproštajnom govoru za Mihajla. 

Foto: printscreen

 

- Poslednjih nekoliko dana su najtužniji u istoriji ove gimnazije, jer treba da se oprostimo od našeg MIhajla. Bio je talentovan, smiren nasmejan, izuzetan, najbolji među najboljima. Fascinirao je sve profesore svojim radom, i dobrotom pomažući drugima. Ponosan sam što sam bio direktor kad je on bio učenik. Mislili smo da će pobediti ovu nepravdu... Počivaj u miru, bićeš nadahnuće budućim generacijama- rekao je direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

Nakon komemoracije, MIhajlo će biti sahranjen na Novom groblju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija