• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.11.2019

11:36

RENOVIRA SE VILA JOVANKE BROZ Evo čemu će SLUŽITI I KOLIKO ĆE KOŠTATI OBNOVA

Društvo

RENOVIRA SE VILA JOVANKE BROZ Evo čemu će SLUŽITI I KOLIKO ĆE KOŠTATI OBNOVA

Podeli vest

Punih šest godina od smrti Jovanke Broz, počela je sanacija kuće na Dedinju u kojoj je živela, pišu Novosti.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić rekao je za taj list da se zdanje sređuje kao reprezentativna državna vila.

Na vili u Ulici kneza Aleksandra Karađorđevića 75 vrši se nužna sanacija delova krova i fasade, u cilju sprečavanja daljeg propadanja objekta do privođenja novoj nameni, kažu u Upravi za zajedničke poslove republičkih organa, koja od 2006. gazduje kućom od 750 kvadrata.

List piše da se radovi finansiraju iz budžetskih sredstava opredeljenih za održavanje objekata u vlasništvu države.

Kako se navodi, koliko će sve to trajati i koštati trenutno se ne može utvrditi, jer se, paralelno sa izvođenjem radova, vrši i "analiza stepena oštećenosti pojedinačnih građevinskih elemenata i procenjuje obim potrebnih intervencija".

Kada će radovi biti gotovi zavisi od stepena oštećenja i vremenskih uslova.

Za ovu kuću u budžetu za 2019. izdvojeno je 15 miliona dinara, a novac je planiran, kako se navodi u u obrazloženju budžetske stavke, za kompletnu rekonstrukciju od podruma do krova, i zamenu metalne ograde i dvorišne kaoije.

Ukupna planirana izdvajanja iznose oko 34 miliona dinara, navode Novosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija