• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.11.2019

17:29

MINISTARSTVO ZDRAVLJA SAOPŠTILO ODLIČNE VESTI! Za domove zdravlja širom Srbije izdvojeno čak 2,3 miliona evra!

Društvo

MINISTARSTVO ZDRAVLJA SAOPŠTILO ODLIČNE VESTI! Za domove zdravlja širom Srbije izdvojeno čak 2,3 miliona evra!

Podeli vest

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar uručio je danas ugovore o finansiranju i realizaciji projekata usmerenih na unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti za 83 doma zdravlja, ukupne vrednosti 2,3 miliona evra

Ministar je istakao da je čvrsto opredeljenje ministarstva zdravlja da se kvalitet zdravstvene usluge u primarnoj zdravstvenoj zaštiti dodatno unapredi.

- Obilazio sam čitave ove godine domove zdravlja širom naše zemlje, u mestima gde nikada ni jedan ministar zdravlja nije bio. Namera nam je bila da kroz direktan razgovor sa zaposlenima i pacijentima ovih ustanova uradimo analizu funkcionisanja ovih zdravstvenih ustanova, njihovih kadrova, korišćenja postojećih prostornih kapaciteta i potencijala medicinske i druge opreme, pre nego što pređu pod nadležnost ministarstva, od 1.januara. Sada znamo konkretno i precizno šta svakom domu zdravlja u Srbiji nedostaje, šta treba da se uradi, šta da se renovira, ili nabavi od opreme. I sve ćemo to da rešimo, jer imamo sredstva i imamo znanja - rekao je Lončar i dodao da neće tolerisati nerad, neaktivnost i neangažovanost.

Direktor Doma zdravlja "Medveđa" dr Dragan Andelković, jedan od dobitnika grantova, istakao je da je Zlatibor Lončar prvi ministar koji je ikada posetio dom zdravlja u Medvedi.

Za šta je izdvojen novac:

* prevencija i skrining kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa

* malignih bolesti

* povećanje stope vakcinacije

* za unapređenje kvaliteta lečenja

* poboljšan pristup zdravstvenim i preventivnim uslugama za osetljive grupe

- Zahvaljujem na poverenju i obećavam da ćemo sredstva iskoristiti na najbolji mogući način, kako bismo unapredili nivo zdravstvenih usluga koje pružamo građanima naše opštine - istakao je Andelković.

Bespovratna finansijska sredstva Ministarstva zdravlja (grantovi) dodeljena su za svaki dom zdravlja u vrednosti do 3.500.000 dinara. Namenjeni su za projekte koji se odnose na pružanje dodatnih zdravstvenih usluga građanima u oblasti prevencije i skrininga kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa, malignih bolesti, povećanje stope vakcinacije, kao i za unapređenje kvaliteta lečenja, uključujući i poboljšan pristup zdravstvenim i preventivnim uslugama za osetljive grupe. Planirano je da sprovođenje projekata u domovima zdravlja počne u decembru 2019. godine i da traje 12 meseci.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DacaD

pre 4 godine

Sve je to odlucno, ali u ovoj zemlji svi su nešto nezadovoljni,pa i zdravstveni radnici i pacijenti pored najavljenog treba raditi i na podizanju nivoa usluge, ponašanju sestara prema pacijentima vreme je i tu da se nešto unapredi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija