• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/rts

01.12.2019

11:35

ZNALI SU ŠTA RADE! Dr Danica Grujičić: Upadljivo povećan broj obolelih od malignih bolesti u Srbiji posle bombardovanja (video)

Društvo

ZNALI SU ŠTA RADE! Dr Danica Grujičić: Upadljivo povećan broj obolelih od malignih bolesti u Srbiji posle bombardovanja (video)

Podeli vest

U Srbiji je u ovoj godini, prema nezvaničnim podacima, 58.000 novoobolelih od maligniteta, navela je direktorka Instituta za onkologiju Danica Grujičić na Prvom srpskom lekarskom kongresu u Kosovskoj Mitrovici.

Na skupu na kojem se diskutovalo o posledicama NATO bombardovanja, istaknuta je potreba da uporedo sa skupštinskom, postoji i stručna vladina komisija za ispitivanje posledica bombardovanja NATO-a.

SRPSKI ONKOLOZI VERUJU DA ĆE LEK ZA KARCINOM BITI PRONAĐEN U SKORIJOJ BUDUĆNOSTI! Raka će biti sve više, ali će se od njega umirati sve manje

Direktorka Instituta za onkologiju Danica Grujičić istakla je za RTS da je stopa maligniteta u Srbiji upadljivo povećana, posebno kod dece, i da formiranje naučne komisije i njeni dokazi mogu da budu jedini način kojim se može dokazati šta su građanima Srbije uradili tokom bombardovanja.

Smatra da je to bio ekološki genocid i ekološka katastrofa regionalnih razmera.

Ne može se posle užasavajućih stvari koje su oni uradili tokom 1999. godine, nešto dešavati u Srbiji, a da to ne oseti Hrvatska, Mađarska, Grčka, Albanija u krajnjem slučaju - rekla je Grujičićeva.

Prema tome, kako je ukazala direktorka Instituta za onkologiju, znali su šta rade.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MrKamenjarac

pre 4 godine

POD HITNO TUZITI AMERIKU;ENGLASKU;SS NEMACKU;FRANCUSKU;HOLANDIJU;I NJIMA SVE SKLONE ULIZNICKE ZEMLJE KOJE SU UCESTVOVALE U BOMBARDOVANJU TO JEST GENOCIDU SRBSKOG NARODA:

milan

pre 4 godine

pa i vrabci znaju istinu zapad nikad nije mario za mir i stabilnost a pogotovo sad kad se zna da u srbiji postoji najveci rudnik litijuma koji se koristi za baterije sad pokusavaju na sve naacine da sruse Vucica nebili opet uleteli i krali Srbiju i zato su bacali bonbe sa osiromasenim uranijom da pobiu narod na tim prostorima a siptari misle da ih ameri vole smesno

slađa

pre 4 godine

Naravno da je NATO znao šta radi kada je 1999. bacao svoje bombe na jedna narod.Suština je da region podigne svest o tome, kao i svoju vitalnost i regeneratvivnu moć. A to se neće desiti ukoliko ne razumeju da su zemljište, voda i vazduh zajednički resursi i životna hrana svih koji žive na ovim prostorima. Srbija će činiti sve da se ovo pitanje ne politizuje, već da se podigne na nivo čovečnosti i svetskih institucija.Svet duguje podršku ne samo srpskom narodu, iako je on bio isključiva meta agresije, već svima građanima koji su bili ili su i dalje u riziku na lokalitetima najvećeg zagađenja kao posledica bombardovanja 1999. To pre svega dugujemo sebi kao narodi i ljudska bića.

Dr Miggyy

pre 4 godine

Svaka čast profesorki Danici Grujičić, čiji je zadatak da otkrije uticaj zločinačkog bombardovanja Srbije od strane zločinačke organizacije NATO, mada nekima u Srbiji je i prijatelj. I pored velikih pritisaka na delovanje prof. Grujičić želim joj puno uspeha na razotkrivanju zločinačkog bombardovanja i sejanja štetnog osiromašenog uranijuma i pražnjenje skladišta municije iz Evropei SAD, naših prijatelja, daleko im kuća. Potrebno je da se urazumi dr Zoran Radovanović da prekine sa tvrdnjom da je osiromašeni uranijum koristan. Ne profesore, nije koristan, već je ubica žive ljude i žive stoke.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17