• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

11.12.2019

18:44

(FOTO/VIDEO) E, ZBOG OVOG JE SRBIJA VOJNA SILA I MOGU SAMO DA NAS MRZE! SAMI MODERNIZUJEMO ORLOVE I GALEBOVE, biće to brutalni i ubitačni avioni!

Društvo

(FOTO/VIDEO) E, ZBOG OVOG JE SRBIJA VOJNA SILA I MOGU SAMO DA NAS MRZE! SAMI MODERNIZUJEMO ORLOVE I GALEBOVE, biće to brutalni i ubitačni avioni!

Podeli vest

- Naše vazduhoplovstvo je i sada u potpunosti u stanju da zaštiti bezbednost i sigurnost našeg neba i naše zemlje, ali sa novim letelicama, i sa modernizovanim vazduhoplovima bićemo još moćniji - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je, u pratnji komandanta RV i PVO general-majora Duška Žarkovića, na aerodromu „Pukovnik - pilot Milenko Pavlović" u Batajnici obišao radove na modernizaciji aviona "Orao", saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Modernizacijom vazduhoplova Vojska Srbije biće još moćnija i snažnija, istakao je ministar Vulin i dodao da ga posebno raduje to što će najveći deo modernizacije biti posledica rada domaćih stručnjaka i domaće pameti, jer kako kaže, "samo ono što sami napravimo je suštinski naše".

- Mi nabavljamo najsavremenije letelice, modernizujemo ono što su drugi proizveli, ali isto tako vraćamo u potpuni pogon i domaću pamet. Proces modernizacije "Orla" i proces modernizacije G-4 je veoma daleko odmakao i u veoma skorom periodu očekujem da ćemo moći da našoj vojsci damo na upotrebu modernizovane vazduhoplove - rekao je ministar Vulin.

Komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Dejan Vasiljević rekao je da se modernizacijom aviona "Orao" postiže povećanje sposobnosti i efikasnosti upotrebe aviona u svim meteo uslovima i danju i noću, preciznost dejstava na cilj i smanjenje kolateralne štete. On je dodao da će modernizacija, takođe, omogućiti i veću sigurnost posade aviona.

(VIDEO) NEŠTO NAM GADNO SPREMAJU?! AMERI UCENJUJU SRBIJU, TRAŽE DA PREKINEMO OPREMANJE VOJSKE, a naoružavaju Makedoniju, Milogorece, Hrvatsku, Bugarsku, Albance...

- Dejstvom sa novim, vođenim raketama, uz korišćenje osavremenjene avionike, smanjuje se mogućnost pogotka posade koja je izvršila dejstva. Sama pasivna i aktivna zaštita koju avion poseduje značajno umanjuje mogućnost dejstava po avionu tokom leta i u toku borbenih dejstava - naglasio je pukovnik Vasiljević.

Zamenik komandanta 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Zoran Prodanović istakao je da će modernizacija aviona "Orao" omogućiti dejstvo aviona sa većih visina i daljina, uvođenje savremenih raketa sa različitim sistemima navođenja u okviru integrisanog navigacijsko-napadnog sistema, a u celini mogućnost opstanka aviona u savremenim borbenim dejstvima. Takođe, postižu se bolji efekti u pogledu upotrebe postojećeg naoružanja aviona "Orao".

-  Sa avionom koji se osavremeni na ovaj način i sa sredstvima koja budu uvedena, neke naredne generacije pilota moći će vrlo lako i brzo da pređu na neke druge avione i sisteme. Uhvatićemo korak sa savremenim vazduhoplovstvima i to je jedan od krajnjih ciljeva koji će se postići sa ovim programom - istakao je pukovnik Prodanović.

SRPSKA GURNULA PRST U OKO I NATO I ZAGREBU I SARAJEVU, OVO ĆE NAJSTRAŠNIJE DA ZABOLI! Stiže film o najslavnijoj bici Vojske Republike Srpske!

Današnjem obilasku radova na modernizaciji aviona "Orao" prisustvovali su i v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, načelnik Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Milan Popović, komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić, direktor Tehničkog opitnog centra pukovnik Slobodan Ilić i zamenik direktora Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović" pukovnik Siniša Radivojević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
EU

pre 4 godine

Tolika sila da ni takse ne može da makne? Pa šta vam vredi sva vojna moć pa kakvu ste imali 90ih?

Nikola

pre 4 godine

Lepo je to sto visis na nasim portalima i sto si naucio ekavicu. Ali kada se vec pravis pametan i pises o nekakvoj sili '90-ih, uzmi izguglaj kada se JNA povukla iz jugo republika, pod cijim pritiskom i pretnjama. Mozda tada neces lupetati o nekakvoj sili koja nije ni mogla da se koristi, da je mogla da se koristi ti bi sada kuckao iz Argentine ili Spanije kao tvoj dida. To sto tesite sebe da ste '90-ih ratovali protiv Srbije, a ne Srba iz Krajine iste one Krajine koja je imala manje stanovnika nego sto je hrvatska imala vojnika pod oruzjem, iako se JNA povukla jos pocetkom rata uz nadgledanje stranaca to samo govori koliko ste isfrustrirani i ne mozete sami sebi da objasnite sledece: Kako to da vam je trebalo skoro 5. godina da udjete u jedan gradic Knin ( od 10. hiljada stanovnika) i par sela oko Knina iako ste imali 20 puta vise ljudstva i tehnike, a Knin i Krajina vam citavo vreme bilo tu pred nosom 30ak km od Zagreba. Na sve to imali ste nato na svojoj strani, i opet nista skoro 5. godina. Poredjenja radi, Vojska Republike Srpske je tokom oslobadjanja Posavine za dva meseca usla u 5-6 gradova velicine Knina a neki su i veci od Knina, razbila muslimane, hrvate iz BiH i hrvate iz hrvatske..Sve to za 2. meseca, sama bez icije pomoci. A vi uz pomoc nato-a i Milosevicevo surovanje sa Tudjamon jedva udjoste u Knin i par sela za 5. godina. I drugi svetski rat je trajao krace. Stavi prst na celo i zapitaj se sta bi bilo da su Krajisnici imali toliko ljudstva kao vi ( po vasem ministarstvu branitelja imali ste skoro 500.000 vojnika) i tehnike, pa usetali bi vam se u Zagreb u roku od 7. dana.

Sasa

pre 4 godine

Kolo srece se okrece . Pobednik je pisao istoriju do sad , a sad cemo se boriti protiv vas i lazi bratzo ! Da pocnemo od ubistva kralja ! To je pred kraj vaseg prelaska u u kriminal ? . Ajd pa onda recimo na samom kraju jasenovac krajina.... , izvinjavam se ! Nisam stavio "zarez" iza.... ???? . Napad je najbolja odbrana bila uvek, al sila boga nemoli . E ... Braco "i" SESTRE ajde malko se opustite i razmisljajte o tome kolko su srecni bili vasi preci .! NE o losim stvarima da vas cujem , nego O LEPIM ??????????

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Avion i bilo koja STVAR ne može biti brutalan! Brutalni mogu biti neki ljudi i neke vrste životinja, ali stvar nikako i nikad ne može biti brutalna.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija