• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.12.2019

11:23

TO JE RUGLO BEOGRADA, KREĆEMO SA RUŠENJEM! Vučić najavio, biće završeno do avgusta 2021!

Društvo

TO JE RUGLO BEOGRADA, KREĆEMO SA RUŠENJEM! Vučić najavio, biće završeno do avgusta 2021!

Podeli vest

Srećan sam što svoju budućnost vidite u svojoj zemlji, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić najboljim mladim lekarima i maturantima srednjih medicinskih škola, njih 203, kojima su danas uručeni ugovori o radu.

Vučić je na svečanosti dodele ugovora rekao da roditelji najboljih mladih lekara i zdravstvenih radnika treba da budu ponosni na svoju decu, koja su pokazala da imaju cilj i da ga dostižu, te poručio da budu još ambiciozniji, a država će, kaže, učiniti ono što tgreba da oni dalje mogu da napreduju.

- Za samo šest ili sedam godina udvostručićemo primanja od 2014. godine, možda i više od toga. Svake godine možete da računate na sve više, ali ćemo i mi od vas tražiti sve više - i više discipline, odgovornosti i više rada, ma koliko bio težak - rekao je Vučić.

Predsednik je ukazao da se na zdravstvo u Srbiji potroši petina državnog budžeta, oko dve milijarde i dvesta hiljada dinara i istakao da će država u budućnosti ulagati još više, da će plate doktorima i medicinskim sestrama u narednom periodu biti drastično povećavane, kao i da će se raditi na infrastrukturi.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Petina svih prihoda koje građani zarade potroši se, istakao je, na zdravstvo, ističući i da država dosta ulaže u tu oblast i da će to ulaganje biti još veće.

- Danas gradimo više nego ikad - rekao je Vučić i dodao da je izgrađen Klinički centar u Nišu, da će Klinički centar u Beogradu za godinu i po dana biti završen, kao i da će biti završeni klinički centri u Novom Sadu i Kragujevcu.

Vučić je rekao i da ima još dosta problema u zdravstvu, navodeći da često i njega zovu kako bi tražili pomoć za svoju decu, roditelje, bližnje.

- Ako nemate drugo rešenje, nego da dođete do predsednika, znači da imamo bezbroj problema - rekao je Vučić i kao jedan od njih naveo i da mnoge bolnice nemaju materijalno knjigovodstvo i da ne znaju koliko imaju ćebadi, lekova, injekcija.

- Do avgusta 2021. biće završen Klinički centar u Beogradu. Do kraja januara krenućemo sa rušenjem Klinike za infektivne bolesti. To je ruglo od klinike - rekao je Vučić novinarima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija