• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/In4s

07.01.2020

20:02

(VIDEO) CEO BALKAN SE PITA ko je hrabri Srbin KOJI JE NOSIO KRST PO MEĆAVI! Njegov identitet sada je otkriven!

Društvo

(VIDEO) CEO BALKAN SE PITA ko je hrabri Srbin KOJI JE NOSIO KRST PO MEĆAVI! Njegov identitet sada je otkriven!

Podeli vest

Širom Crne Gore danima traju protesti protiv aktulne vlasti i novog usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti kojim je režim Mila Đukanovića legalizovao otimanje srpskih svetinja na teritoriji Crne Gore

Fotografija sa Žabljaka, na kojoj se nalazi čovek koji nosi krst predvodeći kolonu kroz mećavu, obišla čitavu Crnu Goru i region i postala simbol otpora i čestite borbe za pravoslavlje, pravdu i istinu.

Narod se danima pitao ko je taj hrabri čovek koji sa krstom u ruci predvodi narod.

Danas je ta misterija konačno otkrivena - reč je o ponositom Žabljačanin Isaku Simićeviću.

Kako se može videti na njegovom Fejsbuk profilu i na Jutjubu, Simićević je poznati narodni guslar koji je učestovao na mnogobrojnim guslarskim priredbama, na kojima je uvek zasluživao salve aplauza.

edan veliki aplauz zaslužuju i zbog gesta od nedelje 5. januara, kada je, sa grupom saboraca, jasno stavio do znanja režimu u Podgorici da na silu izglasani Zakon o slobodi veroispovesti, kojim je stavljena šapa na svetinje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, nije ništa drugo do anticivilizacijski i antiljudski čin.

Širom Crne Gore danima traju protesti protiv aktulne vlasti i novog usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti kojim je režim Mila Đukanovića legalizovao otimanje srpskih svetinja na teritoriji Crne Gore.

Sve vesti o dešavanjima u Crnoj Gori ČITAJTE OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zelim ti

pre 4 godine

svu srecu ovoga sveta.... neka te bog cuva.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Епопеја страдања и жртве за крст часни...Наша је српска православна судбина...

slađa

pre 4 godine

Guslar Isak Simićević zaslužuje sve pohvale. Neka ga Gospod čuva i blagoslovi za ovaj neverovatni čin požrtvovanosti i odanosti veri, SPC i očuvanju svetinja u Crnoj Gori.

Šumadinac

pre 4 godine

Braćo naša neka vas Bog čuva , i mi smo uz vas , zovite nas i mi dolazimo uz vas !

Lala iz Banata

pre 4 godine

НОВА СРПСКА Икона... - XXI века...!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija