• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.01.2020

19:07

(VIDEO) BOG SE JAVI! Kraljevski Red Vitezova poziva hrabre: PLIVAJTE SA NAMA ZA ČASNI KRST!

Društvo

(VIDEO) BOG SE JAVI! Kraljevski Red Vitezova poziva hrabre: PLIVAJTE SA NAMA ZA ČASNI KRST!

Podeli vest

Članovi Kraljevskog Reda Vitezova okupiće se u subotu podno Beogradske tvrđave da bi peti put zaredom zajedničkim snagama izvršili bogougodno delo, koje Viteško plivanje za Časni krst svakako jeste

Na Krstovdan 18. januara u 12 časova kod Beogradske Tvrđave – Nebojša kule, ispred broda SWEET HOUSE, u organizaciji Kraljevskog Reda Vitezova, sa podrškom Skupštine Grada, Vojske Srbije, MUP-a, JP Beogradska tvrđava, TOS-a, a sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha Irineja i pod pokroviteljstvom Nj.K.V.Kneginje Linde Karađorđević, biće održano Viteško plivanje za Časni krst.

Tim povodom u prostorijama Turističke Organizacije Srbije, Čika Ljubina 8, u petak 17. januara, sa početkom u 12 časova biće održana konferencija za medije.

Foto: printscreen

 

Prošlih godina među plivačima su bili mladi pevač Nikola Rokvić, princ Đorđe Karađorđević i njegova supruga princeza Felon.

 - Konferenciju će voditi član PR tima Kraljevskog Reda Vitezova Smiljana Marinković, a govoriće: Ljiljana Čerović, šef odseka za upravljanje i razvoja turističkih proizvoda TOS, Ana Rajlić, koordinator za delatnost turizma JP Beogradske tvrđave i Hadži Zoran Mrđenović, predsednik Kraljevskog Reda Vitezova.

Istom prilikom biće upućen poziv zainteresovanima da se priključe plivačima Kraljevskog Reda Vitezova.

Svoje prijave mogu da na imejl: dom@kraljevskiredvitezova.org, pod uslovom: da su postili Božićni post, da pristupe pravoslavnim duhom mere i ljubavi, a ne takmičarski. 

Foto: Tanjug

 

Da vas podsetimo da su članovi Kraljevskog Reda Vitezova obnovili tradiciju plivanja za Bogojavljenski krst 1999. godine u Beogradskom jezeru.

Posle dvadeset godina iskustva i pokroviteljstva događaja u glavnom gradu i Srbiji, kroz saradnju sa eparhijama i opštinama, Kraljevski Red Vitezova organizuje Plivanje za Časni krst u znak sećanja na krštenje Isusovo na reci Jordan. Ono označava i početak Njegove misije Hrišćanske propovedi, prvo objavljivanje Tajne Svete Trojice – Oca, Sina i Svetog Duha i prvo ustanovljenje osnovnih simbola hrišćanske vere.

Foto: krv

 

Kraljevski Red Vitezova je viteški red čiji su osnivači Nj.K.V.Kneginja Linda, prinčevi Mihajlo i Đorđe Karađorđević. Kraljevski Red Vitezova deluje sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, razvija viteštvo u kulturi, umetnosti, sportu i radu sa decom nastavljajući zadatak daljeg širenja slavjanskog hrišćanskog viteštva.

Foto: krv

 

Jedan od poznatijih projekta ove viteške organizuje je «Vitez Fest» koji se priređuje svake godine na Vrbici i Cveti, koji okuplje ceo evropski viteški svet na Beogradskoj tvrđavi.

 

KO SE KRSTOM KRSTI, TAJ KRSTOVDAN POSTI! Veliki praznik u petak, a kakav dan bude, takva nas zima čeka!

(VIDEO) VREME VITEZOVA NIKAD NEĆE PROĆI: Kraljevski red tradicionalno oživeo vitešku bajku na Beogradskoj tvrđavi, ALI OVE GODINE KAO NIKAD PRE!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija