• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.01.2020

13:00

STIŽU PLAVE KOVERTE! Evo ko dobija poziv za vojsku i gde treba da se javi!

Društvo

STIŽU PLAVE KOVERTE! Evo ko dobija poziv za vojsku i gde treba da se javi!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane u svom saopštenju napominje da uvođenje u vojnu evidenciju ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već predstavlja obavezu definisanu Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Lica muškog pola tu zakonsku obavezu treba da regulišu javljanjem u nadležni Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu.

Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili, ukoliko je lice ne poseduje, neku drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.

Foto: www.mod.gov.rs

Uvođenje u vojnu evidenciju moguće je obaviti svakog radnog dana u vremenu od 9 do 15 časova. Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.

Navala rezervista: U stroju Vojske Srbije stariji od 30

Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u zemlji boravka. Potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju možete pronaći na sajtu Ministarstva odbrane (deo Obaveze odbrane), na linku "Uvođenje u vojnu evidenciju."

Upitnik za uvođenje regruta u vojnu evidenciju i Prijavu podataka o regrutu - vojnom obvezniku možete preuzeti OVDE.

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Urs

pre 4 godine

Da vidimo koliko je Srba spremno i voljno da bude za dom spreman.

MilosObilic1389

pre 4 godine

У Србији се војска служи - да се одбране светиње, православље, част и слобода... Породица и нејач... За "Дом спремни"... - они који са ножем у зубима насрћу на нејач - ради покоља и геноцида...!! То је небо и Земља...Требало би да знате - РАЗЛИКУ...!!

Predrag Nikolic

pre 4 godine

Sta bre trabunjate muskarac nije muskarac ako nije sluzio vojsku pa zar deca treba da gube vreme da se igraju kamaj kamaj a kad bude rata ministri i deca budzovana pobegli a sirotinja i cigani i u rat.Posle rata drzava ih se stidi kao. sto se sada stidi veterana.

Marcco

pre 4 godine

Ja bih glasao da jesam za uvođenje vojnog roka ali mi se apsolutno ne sviđa "dodatak" pitanju sa "Muškarac nije muškarac ako nije služio vojsku" jer je poprilično glup.

isnogood

pre 4 godine

Neka im ratuju tate i mame, ja i moja deca nećemo više.

Mirko

pre 4 godine

Hocu da vidim sve sinove koji su im ocevi ili majke na vlast, ako oni nisu slali svoju decu necu ni ja licno niti moji sinovi. Nikad vise ratovati za tudje interese. Amin Boze pomozi!

Vns

pre 4 godine

Kada budu išli zvezde i zvezdice,deca ministara u vojsku...i ja ću poslati svoju....i da,kada ministar armije bude odslužio redovan rok...ja ću se prijaviti u rezervu....

Zvezda

pre 4 godine

Ma jeb*la vas vojska, glasaju babe i matorci ovde koji su vec bili pa im krivo a odziv dobrovoljan je 0.Tako da je jasno da je ova statistika van pameti. Ko hoće neka ide al samo ko hoće

Mr Radomir Scepanovic

pre 4 godine

Bas me zanima koliko ce regruta biti zdravo za vonu obuku? Imace lekarski pregled, pa zavisnost od alkohola i opijata ce se pokazati!

Miloš

pre 4 godine

Što da se upisujem, vidim kako država tretira one koji su je branili, a dezertere i u vojsci i policiji unapređuje da bolje ponize one koji su zdravlje izgubili po APKiM. PS Znam da ovo nećete objaviti ali svejedno to vam misle svi oni koji su krvarili za ovu zemlju a i njihove porodice

Nenadm

pre 4 godine

A sta bi sa rodnom ravnopravnoscu ili to u ovom slucaju ne postoji ?

Sloboda

pre 4 godine

Ovo 'muskarac nije muskarac bez vojske' - sve zene koje su za to glasale, a zele biti jednake sa jacim polom, ZASTO ONDA POZIV NE DOBIJAJU I ONE??? Ako cemo vec o jednakost, jednakost na svim poljima Vreme vojske je odavno proslo i ne razumem zasto maltretirate i urnisete mladice

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija