• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

06.02.2020

21:22

OTVORITE VRATA, HOĆEMO U NEMAČKU! Haos na graničnom prelazu, 400 migranata, MEĐU NJIMA I DECA, stoje ispred kapije i MOLE ZA PROLAZ! STIGAO I MINISTAR VULIN! (VIDEO/FOTO)

Društvo

OTVORITE VRATA, HOĆEMO U NEMAČKU! Haos na graničnom prelazu, 400 migranata, MEĐU NJIMA I DECA, stoje ispred kapije i MOLE ZA PROLAZ! STIGAO I MINISTAR VULIN! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Oko 400 migranta trenutno je na graničnom prelazu Kelebija, a zajedno sa njima, u međuprostoru je i 50-oro dece, od kojih petnaestak stoji ispred same kapije prema mađarskoj granici i uzvikuje na engleskom jeziku "Otvorite vrata"

 

Deca, takođe, drže u rukama transparente sa istim porukama i uzvikuju "Hoćemo u Nemačku".

Migranti su raširili šatore u međuprostoru na graničnom prelazu Kelebija.

Prema procenama Lekara bez granica, zasnovanim na informacijama dobijenih od migranata, postoji mogućnost da se oni ovde zadrže nekoliko dana, a kažu i da među decom ima i beba.

Foto: Tanjug



Večeras je na granični prelaz Kelebija zbog novonastale situacije stigao i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je poručio da država Srbija ulaže sve napore da situaciju drži pod kontrolom, a da migranti dobiju dostojanstven tretman.

ZATVOREN GRANIČNI PRELAZ KELEBIJA! Migranti pokušavaju da pređu iz Srbije u Mađarsku!

 



On je rekao da neće dozvoliti da deca budu zloupotrebljena i uveren je da iza cele ove situacije stoje nevladine organizacije, koje su, kako je rekao, migrante informisale da su granice otvorene.

- Nećemo dozvoliti da bilo ko dovede u sukob dve države, Srbiju i Mađarsku - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug

Sve njih, kaže, ujedinjuje jedna stvar – da su izmanipulisani lažnim obećanjem da će im neko otvoriti granicu

- Neke nevladine organizacije su im pokazivale slike autobusa koji prolaze kroz ovaj granični prelaz, gde ih svi veselo dočekuju. Oni ne znaju zašto su došli - istakao je Vulin.

Naveo je da je od pojedinih migranata čuo da traže bolje uslove u kampovima, a od nekih i da ne žele da budu u kampovima sa predstavnicima drugih nacija ili drugih država.

- Izvinite, građani Srbije ne pitaju iz kojih su oni država došli, a vi pitate da li možete da budete sa nekim drugim. Te stvari su neprihvatljive. Država Srbija će biti humana, ali neće dozvoliti nikome da nas zloupotrebljava, da nas neko svaća sa susedima ili čini nešto što je protivzakonito - istakao je ministar odbrane.

Vulin je napomenuo da će se o toj temi nastviti razgovori.

- Ali, ovo neće moći dugo da traje i neće biti dozvoljeno masovno okupljanje bez razloga i organizacije - napomenuo je Vulin.


Migranti su na granični prelaz Kelebija, inače, stigli danas u popodnevnim satima, a prethodno su se okupili u obližnjoj šumi.

Protest protiče bez incidenata.

 

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Ослободите им земљу...Повуците трупе...Да могу да се врате кући...!! Прво их опљачкате и окупирате, а онда им не дате хлеба...! ПРОКЛЕТА "ДЕМОКРАТИЈА" НАТО...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija