• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M. - K. M.

13.02.2020

14:14

DRŽAVLJANI SRBIJE u izolaciji na kruzeru

Društvo

DRŽAVLJANI SRBIJE u izolaciji na kruzeru

Podeli vest

Tri srpska državljanina već tri dana se nalaze u izolaciji zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom na kruzeru "Dajmond princes".

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je da su na brodu u japanskoj luci Jokohama izolovana tri državljanina Srbije.

Čudne poruke

Majka D. D. (39) iz Subotice, radnika u brodskom kazinu rekla je ranije za Informer da joj je rečeno se njen sin ne oseća dobro.

Na brodu zaražen i tinejdžer?

Na brodu "Dajmond princes", među novih 39 pozitivno testiranih, od čega je 29 putnika i 10 članova posade, po prvi put je pozitivno testiran jedan tinejdžer. Pacijenti koji su do sada evakuisani sa broda u bolnice stariji su od 60 godina i oni su u veoma kritičnom stanju - navodi se u saopštenju MSP.

 

Foto: Reuters

 

- Sa sinom sam se poslednji put čula u utorak, 11. februara, i dok smo razgovarali nekoliko puta se zakašljao. To me je naravno jako zabrinulo, ali me je ubedio da je sve u redu i da nije u izolaciji. Ipak, juče mi je javljeno i da mu je temperatura povišena - zabrinuto je rekla Danielova majka Katalin. 

Međutim, on je danas demantovao navode da je bolestan i da se nalazi u izolaciji i naveo da se oseća dobro.

Šta jedu u karantinu Meni za 12. februar

Ručak
* mus od dimljenog lososa
* švedske ćufte sa pireom i povrćem
* ravioli punjeni sirom
* škampi i piletina
* dezert

Večera
* dimljena patka sa sosom od brusnice
* svinjski kari sa pirinčem i povrćem
* pečeni bakalar sa slaninom i balzamiko sosom
* tart sa mesom i povrćem
* dezert

Zahtev Srbije

Kako saznajemo, Ambasada Republike Srbije zvanično je zatražila od kompanija "Princes kruzis" i "Karnival Australija", kao i Ministarstva spoljnih poslova Japana, da se izolovani srpski državljanin što pre testira.

Na brodu koji je od 4. februara u karantinu zbog izbijanja epidemije koronavirusa nalazi se još 13 srpskih državljana. Reč je o putnicima, bračnom paru i članovima posade Neveni i Nemanji Markoviću, Sandri Oršanić, Zoranu Peči, Katarini Anđelković, Mladenu Trandafiroviću, Bratislavu Antanasijeviću, Dini Todoroviću, Vladanu Vladovu, Milošu Tošiću i Nemanji Marinkoviću. Svi oni će po dolasku u Beograd iz predostrožnosti još 10 dana provesti u izolaciji na Infektivnoj klinici. Karantin bi trebalo da traje do 19. februara, ali sve zavisi od same epidemiološke situacije na kruzeru.

Od ukupnog 3.711 putnika i članova posade, zaraženo je 174, dok su do juče testirana 492.

- Na brodu je poslednjih dana i tim lekara i medicinskih sestara iz Društva za prevenciju i kontrolu infekcija radi provere uslova života putnika, kao i mera koje je neophodno preduzeti u cilju prevencije prenošenja virusa - rekli su Informeru u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Ševići dobili još jedno putovanje kruzerom

Draganu i njegovoj supruzi Svetlani Šević biće vraćen kompletan novac koji su uplatili za putovanje, a dobiće i vaučer za besplatno krstarenje.

Činjenice

* Putnici kruzera "Dajmond princes" u karantinu su od ponedeljka, 4. februara
* Broj obolelih na kruzeru porastao je na 174
* Putnicima je saopšteno da će biti u karantinu do 19. februara ukoliko ne dođe do nepredviđenih okolnosti
* Na brodu je 14 državljana Srbije, šest hrvatskih državljana, kao i državljani Crne Gore i BiH

 

Kako je objavila kompanija u čijem je vlasništvu brod "Dajmond princes", svim gostima biće isplaćeni troškovi.

- Svim gostima biće vraćen novac koji su uplatili za krstarenje, hotele, transfer, takse i naknade, kao i za lučke troškove. Sav novac koji su potrošili na brodu biće im vraćen, a tokom trajanja karantina sve je obezbeđeno bez nadoknade. Uz to, dobiće i vaučer za besplatno putovanje kruzerom, koji treba da iskoriste do 28. februara 2021. godine - navodi se u obaveštenju vlasnika kruzera.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija