• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

13.02.2020

10:12

BIĆEMO NAJJAČA SILA! Šojgu stiže u ponedeljak i evo šta donosi Srbiji! OVO SU SVI ČEKALI

Društvo

BIĆEMO NAJJAČA SILA! Šojgu stiže u ponedeljak i evo šta donosi Srbiji! OVO SU SVI ČEKALI

Podeli vest

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu dolazi u Beograd 17. februara, a sa njim bi mogao da stigne i prvi deo isporuke od naručenih šest sistema za protivvazdušnu odbranu "pancir S1".

Sporazum za jednu bateriju "pancira" zaključen je prošle godine, a ruski mediji su pisali da je rok za prvi segment isporuke druga polovina februara. Ova isporuka mogla bi da bude dobar povod za prvu posetu generala Šojgua nekoj zemlji, otkad je izabran za prvog čoveka ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Šojgu će u Srbiji dobiti i počasni doktorat Univerziteta odbrane zbog doprinosa u razvoju saradnje dveju zemalja u toj oblasti.

Predsednik Aleksandar Vučić, koji se juče sastao sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, najavljujući posetu, za Sputnjik je rekao da je Šojgu jedan od istinskih i iskonskih prijatelja Srbije, koji dobro razume njenu poziciju i da će u Beograd "doneti nešto novo", ali da će ostaviti ruskom ministru da o tome sam govori:

Foto: Tanjug/Ministarstvo Odbrane

- Šojgu retko govori, posebno ne govori dugo, ali fantastično razume sve i on je čovek koji mi je rekao: "Dobro je da si oko ovog oružja napravio kako treba, time je Srbija nešto sigurnija". Naravno, on zna koliko smo mi mali, slabi, nejaki u odnosu na Rusiju, ali kada vam to kaže jedan Sergej Šojgu, to nama mnogo znači.

Beograd će ugostiti Šojgua i Lavrova

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je da dolazi čovek koji Srbiju dobro razume, iskreno voli, koji je uvek izlazio u susret svakom našem zahtevu, koji nam je pomogao bezbroj puta i koji je uvek tu za nas.

Foto: Tanjug

Pored "pancira", Srbija čeka i isporuku ukupno 30 tenkova T-72, koji su deo vojnotehničkog sporazuma postignutog između Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina. Tokom 2019. isporučena su oklopno-izviđačka vozila BRDM 2 MS, kao i jurišni borbeni helikopteri Mi-35 koji važe za sam vrh borbene avio-tehnologije.

LAVROV NA GODIŠNjICU BOMBARDOVANjA

Ubrzo posle Šojgua, u Beograd dolazi još jedan visoki ruski zvaničnik. Šef diplomatije Sergej Lavrov posetiće Srbiju 24. marta, na dan kada se obeležava 21. godišnjica bombardovanja. Njegova poseta mogla bi da bude i prilika da se obavi zvanična primopredaja stranice Miroslavljevog jevanđelja, koja se čuva u Sankt Peterburgu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djordje milosavljevic

pre 4 godine

Sojgu moze u transportni avion da dotera inskander m i jednu bojevu glavu sa nuklearnom bombom od 10KT,nato avioni ne mogu da mu presretnu avion iznad Rumunija, i eto srbije u ruskoj federaciji. Moracemo ruski jezik da ucimo bar cemo imati ruske pasose i posao u vojnoj industriji. Ako ne dotera znaci Rusija videla da je nato pobedio u srbiji. Ne znam sta ce biti sta kazu rusi vasi poslodavci?

Kažu

pre 4 godine

Biće veselo ruganje ako Hrvati kupe avione F16 koji su u Sirtiji uništili 2 ruska PancerS! Makedonija u svom Sobranju potvrdila i potpisala ulazk u NATO pakt pa svi Srbi u Makedoniju su ugroženi pa mogu slobodno i tamo da kukaju i kmeče!

Pomracenje uma

pre 4 godine

Mislis ona dva ugasena sistema. Pa to sam mogao i ja sikircetom, nisu trebali da podizu avione.

milovic

pre 4 godine

nama netreba vise nikakva sila i nemiri, naprotiv radna mjesta i jaka privreda a narocito mir i suzivot.

Mare

pre 4 godine

Pa ovo ti garantuje mir i kako ti kazes suzivot.Bez ovoga i jos stosta bi nam krv pili

Osa

pre 4 godine

Tako to radi ozbiljna i pameta vlast. Kao što vidite sa one strane gde su samo neradnici, lopovi, lažovi i mutivode koji ne smeju nigde van kruga dvojke ostaje sve manje i manje zaludjenih koji napokon otvaraju oči i vide gde je i sa kim budućnost Srbije i njihove dece. Sve je manje onih praznoglavih praznih džepova koji se bore da Đilas sačuva pokradeno bogatstvo, nema ih više ni 18,5% sveli se na jedva 11,2%. Do izbora biće ih još manje.

milan lala

pre 4 godine

Kad uhvatis zeca tad pravi razanj , nerviraju suplje price o tom sta "dobijamo " iz Rusije . Gde su ti tenkovi , gde je BOV ? . Po pisanjima oni bi vec trebali biti u Srbiji jos pre dve godine , aj malo ozbiljnosti . A najvise iritirajuca je ona prica za zabaviste o NATO "zabrani preleta " Ruskih transportnih aviona sa kojima bi se donacije tenkova i BOV mogle ostavriti . Kao prvo ko bi to iz NATO imao hrabrosti silom sprecito Rusima prelet do Srbije , ko bi to mogao zaustaviti avion , mozda da obori jeli ? Ko bi se to usidio da rizikuje sopstevno unistenje . A drugo najvaznije da se vise ne obmanjujemo NATO svoje trupe u Avganistanu snabdeva preko Rusije vazduhom i kopnom . Zato ostaje pitanje ko to koci dolazak donacija , Rusi sigurno ne , NATO ne , ko ? .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija