• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: inforemr.rs

18.02.2020

14:30

IMATE JOŠ SAMO 15 DANA! Ističe i poslednji rok za preregistraciju oružja, a ako to ne učinite BIĆE OZBILJNIH PROBLEMA!

Društvo

IMATE JOŠ SAMO 15 DANA! Ističe i poslednji rok za preregistraciju oružja, a ako to ne učinite BIĆE OZBILJNIH PROBLEMA!

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije pozvalo je građane koji u prethodne skoro četiri godine nisu podneli zahtev za zamenu isprava o oružju, da to što pre učine imajući u vidu da, u skladu sa Zakonom o oružju i municiji koji je počeo da se primenjuje 2016. godine, taj rok ističe 5. marta ove godine

Zahtev se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije prema mestu prebivališta, a svi zahtevi koji budu podneti do 5. marta biće uzeti u razmatranje uz mogućnost da, ukoliko je dokumentacija nepotpuna, ona naknadno bude dopunjena. 

u MUP-u ističu da je novim Zakonom o republičkim administrativnim taksama koji je počeo da se primenjuje 14. decembra 2019. godine, iznos taksi za izdavanje oružnih listova duplo smanjen. 

POLA MILIONA GRAĐANA SRBIJE MOGLO BI DA DOBIJE KAZNU ZBOG JEDNOG PAPIRA! Proverite da li ste među njima

Za izdavanje oružnog lista sa čipom, u koji se unose podaci o registrovanom oružju sa olučenim cevima, taksa od decembra prošle godine iznosi 2.800 dinara, dok je za oružje sa neolučenim cevima cena takse 1.330 dinara. 

Ministarstvo podseća da su građani koji imaju oružje sa ispravama izdatim po osnovu starog Zakona imali mogućnost da u prethodne četiri godine podnesu zahtev za izdavanje novih isprava i još jednom poziva građane, koji do danas to nisu učinili, da zahtev podnesu do 5. marta.

Takođe, podsećamo i da je rok za zamenu isprava prvobitno važio do 5. marta 2019. godine, ali je produžen još godinu, kako bi građani imali dovoljno vremena da podnesu zahtev za nove isprave.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 4 godine

Čista pljačka, legalnih vlasnika oružja. Kako vršiti registraciju nečega što je već registrovano, i toliko plaćati bez potrebe. Zamena dokumenata ( oružani list ) je u redu i nikako nebi trebalo da toliko košta. Plus lekarska uverenja koja su za oružje papreno skupa. Na primer čovek poseduje legalno oružje 40 godina i bez ikakvih, mrlja i nepravilnosti u tom periodu, sada mora da dokazuje da je normalan ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Dragan

pre 4 godine

I pre dve godine je 5. marta bio poslednji rok, prošle, ove... e, ove su smanjili taksu, pa će se produžavati do beskonačnosti. Po ko zna koji put se pokazalo i dokazalo da najgore prođu najsavesniji, koji prvi izvrše sve traženo, a najbolje oni koji ne poštuju nikog i ništa. Pisaće novine i sledeće godine u ovo vreme na ovu istu temu. Živi bili, pa čitali.

arsa

pre 4 godine

Treba skratiti listu obaveza za zamenu oružnog list.Lekarsko uverenje i takse i to je to.Sve drugo je klasična pljačka

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija