• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

20.02.2020

18:41

DOBRA SARADNJA SRBIJE I BELORUSIJE! Vulin posetio Vojnu akademiju Belorusije i Hram u Minsku

Društvo

DOBRA SARADNJA SRBIJE I BELORUSIJE! Vulin posetio Vojnu akademiju Belorusije i Hram u Minsku

Podeli vest

Ministar odbrane Sribje Aleksandar Vulin posetio je danas Vojnu akademiju Republike Belorusije, gde ga je njen načelnik, general-major Viktor Lisovski, upoznao sa istorijom, zadacima i novim obrazovnim metodama koje se koriste u toj vojnoj visokoškolskoj ustanovi

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, nakon toga ministar Vulin je sa članovima delegacije obišao postavku u Sali vojne istorije i specijalizovane kabinete u kojima se izvodi nastava.

Foto: Tanjug

Tokom posete naglašeno je da dosadašnja dobra saradnja u oblasti vojnog obrazovanja pruža višestruke mogućnosti za zajedničke naučno-istraživačke projekte i druge oblike saradnje vojnih akademija Srbije i Belorusije.

Ministar Vulin posetio je i Hram Svih svetih podignut u znak sećanja na žrtve spasenja otadžbine i u kome su sahranjeni posmrtni ostaci vojnika palih za otadžbinu.

Foto: Tanjug

Tu je položena i kapsula sa grumenom zemlje koji je uzet sa Spomen groblja oslobodilaca Beograda, gde su sahranjeni posmrtni ostaci Belorusa poginulih tokom oslobođenja srpske prestonice 1944. godine, dodaje se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija