• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.03.2020

12:36

EPIDEMIOLOG PREDRAG KON OBJASNIO ZAŠTO NE TREBA ZATVARATI ŠKOLE: Deca ne mogu da prenesu virus!

Društvo

EPIDEMIOLOG PREDRAG KON OBJASNIO ZAŠTO NE TREBA ZATVARATI ŠKOLE: Deca ne mogu da prenesu virus!

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da nema potreba za zatvaranjem škola zbog korona virusa i objasnio zašto lekari tako nalažu.

- U ovom trenutku mi imamo mirnu situaciju. Imamo epidemiju, ali je pod kontrolom. Nema potrebe da deca sede kod kuće. Jasan mi je strah i zabrinutost roditelja, ne spavam zbog toga, najlakše je doneti odluku o prekidu rada škola. Ispred struke, obećavam vam da ćemo bez trunke razmišljanja odmah ovu odluku doneti kad bude potrebe. Ponavljam, po iskustvu naših kolega iz Kine koji su nam danas na video konferenciji preneli, deca ne prenose virus. Prevremeno donošenje odluka o zatvaranju škola je greška. Ispred struke, obećavam, da ćemo pravovremeno reagovati ako bude potrebe - naglasio je doktor Kon.

Nema još razloga da zatvaramo vrtiće, škole i fakultete

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da uprkos panici kod građana zbog korona virusa nema razloga da se zatvore vrtići, škole i fakuteti i istakla da je to stav stručnjaka.

Foto: printscreen

"To je nama izuzetno osetljiva tema i razgovrala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučić danas oko pola 11, imali smo još jedan sastanak pošto je to izuzetno osetljiva tema", rekla je Brnabić u obraćanju građanima u Vladi Srbije.

Kaže da je Vučić insistirao da se još jednom razmotri to pitanje, ali da je ona iznela stav da to ne bi trebalo da se uradi pošto je stav struke po tom jedinstven.

"Stav struke je da apsolutno nikakvog stručnog opravdanja i nikakve stručne osnove da u ovom trenutku zatvaramo škole, vrtić i fakultete, već da bi to bilo kontraproduktivno", rekla je Brnabić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
FILIP

pre 4 godine

nije tacno da deca ne prenose virus naprotiv deca najvise prenosi virus a vrlo malo njih oboleva od virusa zato treba kao kina sto pre karantin a ne gledati ekonomiju kao sto su u e.u gledali ekonomija a sad panika jer je postalo opasno zivim u francuskoj zato sto manje u guzvi

ChuChu

pre 4 godine

Deca ne prenose virus...znaci ni ne mogu da se inficiraju ? Nisam bas siguran u to....da vas strucnjak nas je savetovao da idemo u shoping u Italiju , vas strucnjak nam je saopstio da Srbi imaju lavovske gene i nama virus nista ne moze...opet su svi ludi samo smo mi pametni !!!

Rocki

pre 4 godine

Cela EU zatvara skole Ministar se ne ponasa odgovorno.Sva sporska takmicenja okazana.Nasu Buducnos ugrozena nema tu struke zalosno...

Vladimir

pre 4 godine

Vrlo pametno objasnjenje od pametnog virusa koji prepoznaje punoletno lice i napada ga a maloletna lica i studente preskace.

Mare

pre 4 godine

A šta će se to strašno dogoditi sa decom ako neko vreme sede kod kuće? Možda je bolje da ih šaljemo na takmičenja u Pulu i Poreč? Sve i da deca ne prenose virus, lakše će ga dobiti od odraslih ako su u zatvorenim učionicama. I u objektima gde je higijena vrlo loša,

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija