• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.03.2020

12:20

VUČIĆ PORUČIO DIJASPORI: Ne dolazite, to bi bio kraj za nas!

Društvo

VUČIĆ PORUČIO DIJASPORI: Ne dolazite, to bi bio kraj za nas!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je danas srpsku dijasporu da ne dolazi u Srbiju za vreme katoličkih uskršnjih praznika i pravoslavni Vasrks, kada se inače očekuke "pik"

- Ono što će za nas biti najveći izazov su katolički Uskrs i pravoslavni Vaskrs. Molim naše ljude u dijaspori da razumeju da ne dolaze u našu zemlju - kazao je on na konferenciji za štampu.

Rekao je da, ako se računaju ljudi sa severa Italije, Austrije, Nemačke, Svajcarske za pomenute praznike dođe oko 70.000 ljudi, što je, kako je dodao, već umanjena cifra, te dodao da treba računati da je među njima 3.000 do 4.000 inficiranih.

(VIDEO) VUČIĆ POSLE SASTANKA KRIZNOG ŠTABA! Srbija ima zaliha za godinu dana, znamo šta radimo, ali biće teško, ne isključujem mogućnost uvođenja vanrednog stanja!

- To bi bio za nas kraj. Na različite načine ćemo to sprečavati, ako treba I potpunom blokadom granice - najavio je Vučić.

On je kazao da se u tom periodu očekuje pik kod nas, i da bi dolazak inficiranih bio najteži udarac na našu zemlju I narod.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vesna Bozic Taylor

pre 4 godine

Zivim u Engleskoj i od proslog leta nisam videla mamu, koja ima 80 godina i zivi u Srbiji. Jos u decembru sam kupila avio karte da je sin i ja obidjemo za Uskrs. Posto ne zelim da prenesem opasan virus koji bih mogla da dobijem u putu, pozovem AirSrbiju da teska srca otkazem let kome smo se mesecima mnogo radovali (mama place svaki dan sto nas nece videti). Posle vise sati cekanja da se neko iz Air Srbije javi na telefon, kazu mi da posto let nije otkazan, nema refundacije. Za promenu datuma, visoki penali plus doplata za razliku u ceni. £700 funti nije velika cena da postedim mamu opasne bolesti, ali nije u redu da Air Serbia profitira. Molim da predsednik isto tako kako moli nas da ne dolazimo da nasi stari roditelji vide svoje unuke, zamoli Air Srbiju da ne profitira na ljudskoj nesreci.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija