• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.03.2020

20:59

MAJKE DECE DO 12 GODINA NE MORAJU DA IDU NA POSAO, DOBIĆE PUNU PLATU! Predsednik Vučić saopštio najpozitivnuju meru u doba borbe sa koronavirusom! (VIDEO)

Društvo

MAJKE DECE DO 12 GODINA NE MORAJU DA IDU NA POSAO, DOBIĆE PUNU PLATU! Predsednik Vučić saopštio najpozitivnuju meru u doba borbe sa koronavirusom! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Republike Aleksandar Vučić prisustvovao je sednici Vlade Republike Srbije na poziv premijerke Ane Brnabić, a nakon sastanka, saopštio je nove mere, ali i podelio one olakšavajuće okolnosti

- Do pre tri dana vođena je bezobzirna kampanja protiv nas što šaljemo decu u škole, a sada je krenula drugačija kampanja, ko će da čuva decu. Mi smo to znali i bili smo spremni. Zato smo doneli odluku da majke dece ispod 12 godina imaju punu platu i mogu da čuvaju svoju decu, bez ikakvih posledica - naglasio je predsednik Srbije.

(UŽIVO) NAJRIGOROZNIJA MERA DO SAD! Vučić: Od sutra uveče, UVODI SE POLICIJSKI ČAS! Ovo važi za SVE GRAĐANE, OD 20 ČASOVA DO 5 UJUTRU!

SVE O KORONAVIRUSU PROČITAJTE OVDE.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dare

pre 4 godine

Svaka čast!Ovo je zaista lepa vest za majke da mogu da budu sa svojom decom u ovom teškom periodu.

Boris Nikolic

pre 4 godine

Da li se to odnosi i na majke koje rade u privatnom sektoru? Koju ce platu drzava da obezbedi, posto u privatnom sektoru su skoro svi prijavljeni na minimalac? Sta se desava sa privatnim sektirom?

Szabina

pre 4 godine

Da i mene interesuje to dali dobijemo platu mi ko radi u privatnim firmama ?dali bi mogo precednik da objave nama u tv

Jecka

pre 4 godine

Ne to se ne odnosi na privatne firme, npr. u jednoj velikoj stranoj firmi doneli su resenje, da majka moze da cuva svoje dete a da joj se to oduzme od odmora ili da uzme neplaceno. Eto sve sam vam rekla, ljudi dosta zavaravanja, niko nece da placa ako ne radite pa makar I u ovakvim situacijama nazalost.

Vladimir

pre 4 godine

A samohrani očevi?Oni ne postoje u ovom sistemu izgleda?

Sinisa

pre 4 godine

Posto radim u javnom sektoru u vojsci a samohrnani otac jer postoji neko olaksanje

Serđo

pre 4 godine

Naravno da će važiti samo za javni sektor, pa neće valjda sad predsednik naš i vama u privatnom sektoru da daje ista prava. Imate svog poslodavca pa od njega tražite da ne dolazite na poso.

Milica

pre 4 godine

Jel se to odnosi i na radnice u trafikama Moj kiosk? Hoće li menjati radno vreme zbog policiskog čas, umesto do 23h do koliko će raditi?

Milan

pre 4 godine

A sta je sa pravima oceva gde je tu jednakost muskaraca i zena .

Vera Skipic

pre 4 godine

Da li vazi i za privatni sektor? Ja evo sam kuci vec dva dana ne iden na posao dvoje dece i hronicni plucni bolesnik. Naravno cim sam rekla gazdi da necu dolaziti rekao je nece ti biti placeno.

Milica89

pre 4 godine

Da li se ovo odnosi na SVE majke koje imaju decu ispod 12 godina i rade u državnim firmama ili samo na odredjenu kategoriju?

Roki

pre 4 godine

Ma da samo kad bi to postovali drirektori javnih preduzeca. Moja supruga radi u muzeju i kad je zatrazila da bude kod kuce posto imamo troje dece ispod 12 god,dobila je odgovor direktorke pa sta i ja imam decu ispod 12 go oa radim. I kako sad ko ovde nepostuje odluke predsednika.

Lepota

pre 4 godine

Malo sutra ti dodje da sedis kuci i ako imas roditelje od 70god.koji cuvaju dete od 7.5 to kod privatnika ne prolazi a pogotovo da sedis kuci i pazis na njih troje a dobijas minimalac.Ili sedi kuci bez minimalca ili radi za minimalac

Daca

pre 4 godine

Ovo je totalno nedoreceno! Sta sa privatnicima? Koliko uma njih a koliko drzavnih firmi?!

Sani

pre 4 godine

a sta je sa zena a koji su trudne i trenutno su na bolovanju? Kako ce imati preglede i kako ce dobiti platu kad ni papire ne mogu da dobiju od lekara niti da odnesu u firmu zbog ovog stanja sta je trenutno...?!

Hana

pre 4 godine

Jedva sam se izborila da me puste ranije sa posla ,kako bi se zamenili u cuvanj dece i da suprug stigne na posao , a da nekazem da je receno sto pravimo decu ako nema ko da ih cuva.Uz ostajanje kod kuce radi cuvanja dece roditelji dobijaju nazad i radne knjizice od poslodavca!!!

Nikolina

pre 4 godine

Ja danas bila kod lekara sa detetom od tri godine koji je prehladjen nedaju ni bolovanje a ne slobodne dane a radim inace kod privatnika.

Dany

pre 4 godine

Vanredno stanje, fabrika Geoks ima preko 1500 radnika a radi nezavisno od situacije a polovina sefova iz Italije ?

Ivana

pre 4 godine

Imam informacije iz Jure-Nis... Nece odobriti da jedan roditelj bude oslobodjen sve dok se zvanicno ne objavi odluka u Sluzbenom glasniku... Mora da bude zvanicno... U suprotnom ih ne zanima ko ce nam cuvati decu...???

Aleksandar

pre 4 godine

džaba to za jonson electric u nišu nevaži tu i majke i očevi moraju da rade!

Sanja

pre 4 godine

Previse lepo da bi bilo istinito. Samo samohrane majke, a za ostale izlazi im se u susret tako sto se uskladjuju smene sa supruznikom. Drzavni sektor

Otac

pre 4 godine

g.Presednice ,sta je sa majkama koje rade u privatnom sektoru i imaju decu mladju od 12god,jel one nisu majke,ili njihova deca nisu toliko vazna,vec su prave majke i prava deca ona koja su na drzavno jasle?

RINGISPIL

pre 4 godine

Mene interesuje dan POSLE. Prezivace drzavni sektor koji inace izdrzava privatni sektor a to nigde na planeti nema. Mozemo mi da se tesimo ...

Majka dece ispod 12 godina

pre 4 godine

U nasoj firmi su nam rekli da ih niko o tome nije obavestio i da ako neko ode na bolovanje da bi cuvao decu nece biti placen za taj period.Toliko o tome,a radi se o firmi od 3000 zaposlenih

Rade

pre 4 godine

Da li to isto važi i za majke koje rade u stranim fabrikama koje posluju u Srbiji ? ? ? ? ? ? ? ? ?

SD

pre 4 godine

Isto pitanje, sta ce biti sa majkama 3 dece koje rade kod privatnika? Oni se ponasaju kao da nista nisu culi na vestima, cak insistiraju da se uzme godisnji odmor, kao obavezan. I na taj nacin se pokrije ne dolazak na posao!!!!

Medicinska sestra

pre 4 godine

Ne zanosite se, reko Vucic.... Nigde to ne pise, ni 3 dana nakon izjave nije stigao dopis da tako nesto moze da funkcionise. Iz pravne sluzbe kazu morate da dodjete na posao, a kad ce i da li ce stici dopis ne znaju.Jos jedna manipulacija u nizu.Neka nam je Bog u pomoci. Zivela Srbija!

buda

pre 4 godine

vucicu, molimo vas da sprecite lov na vestice tj lov na srbe iz inostranstva, inace svi trebamo tuziti srbiju. moze to kulturnije da se uradi, a ne da se zagovaraju tamnice za nas, i bodljikava zica sa strujom sto trenutno radite po srbiji. nismo mi gradjani drugog reda u srbiji, vec prvog reda. od nas i naseg novca zivite, i nase automobile vozite. zagovarate neki teror na internetu prema srbima iz inostranstva, to ne radi sa nama ni austrija ni nemacka, ni svajcarska pa cak ni italija. samo srbi zagovarajju nasilje. i pljacke nasih gradjana. samo da vas podsetimo. i mi mo srbi veci od vas, i placamo porez i zdravstveno u srbiji, i u inostranstvu, od koga srbija direktno prima taj novac, i duzni ste da i nas lecite kao i svakog drugog srbina. ako vec kazete da se brinete o svim srbima gde god da su. pa nevidim da ste uopste pitali za nas osim sto ste poceli da pretite direktno nama u inostranstvu. nismo mi doneli virus, vec vi ste nama doneli virus iz kine, ti vasi dobri prijatelji su nas zarazili. a ne mi vas. ali prestanite bar da zagovarate teroristicke postupke prema nama, jer nece proci, ima nas 4 miliona zdravih i pravih srba u svetu, i trebamo vam svi doci, jer na to imamo pravo kao i vi sto ste kod nas dolazili i zarazili nas u evropi..

Dum spiro spero

pre 4 godine

Čista glupost i laž, privatnici ni da cuju za to sto ste doneli. Nasa deca su nebitna.

slobodan

pre 4 godine

lepo zvuci al ne vazi u privatnom sektoru , mozda u drzavnom , mozda ali u privatnom ne ! U privatnom sektoru se majke salju na odmore ili na placeno od 65%

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam ga namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam ga namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija