• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

25.03.2020

13:16

SLIKA KOJA NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM! Emotivan susret policajca i medicinske sestre

Društvo

SLIKA KOJA NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM! Emotivan susret policajca i medicinske sestre

Podeli vest

Jedno od njih čuva živote u bolnici, drugi na ulici. Oboje su na prvoj liniji borbe protiv korona virusa. On, u uniformi pripadnika policije Srbije, ona u belom mantilu.

Ako na svetu postoji jedna slika koja je toliko jaka da pokaže požrtvovanost, bezrezervnost i rešenost, čitavih porodica koje obavljajući svoje poslove, rizikuju svoje zdravlje, onda je to ova iz Beograda.

Slika neimenovanog bračnog para iz Srbije, policajca i medicinske sestre zaposlene u Urgentnom centru Beograd, na najbolji način ilustruje koliko je prisutna čelična volja u svima onima koji svakodnevno izvršavaju svoje zadatke da bismo mi bili sigurni. Upravo je i to razlog zašto je ova fotografija podeljena u nekoliko stotina puta sa oficijalnog naloga MInistarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U IZOLACIJI SKORO SVI LEKARI SA INTERNOG ODELJENJA U LESKOVCU, sumnja se da je jedan od njih zaražen koronavirusom

Naslov "Naši heroji" možda i nije bio potreban, jer kada vidite njihove spojene dlanove, između kojih se nalazi staklo, i pogled pun ljubavi i brige mlade medicinske sestre usmeren ka suprugu, reči su suvišne. Jer, zamislite da imate nekoga koga volite, a da tog nekoga morate da gledate kroz staklo i da komunicirate tako što pričate putem telefona, a nalazite se na samo nekoliko santimetara jedno od drugoga.

 

 

Bez mogućosti da se zagrlite i poljubite. Ne možete to, jer nekoliko hiljada života zavisi od vaše odluke da se sa voljenom osobom viđate onako kako je danas jedino bezbedno, kroz staklo, sa maskom i rukavicama. Bez fizičkog kontakta.

Ko zna koliko je sati ona provela na nogama pomažući pacijentima. Ko zna koliko je on sati patrolirao ulicama Beograda, čuvajući građane Srbije.

NAJVEĆA ŽARIŠTA U SRBIJI SU BEOGRAD, VALJEVO I NIŠ! Vučić se vanredno uključio! Stižu nove mere za najugroženije gradove! (UŽIVO)

Oni jesu naši heroji. Poslednji stub odbrane, koji je odavno izašao iz rova i hrabro juriša u odbranu svoje zemlje i svakog građana u njoj u borbi protiv korona virusa.

Ako i dalje postoji neko ko sumnja u to da je korona virus opasan neka pogleda još jednom sliku. Takođe, ako ima još onih koju sumnjaju i ne vide smisao u "Aplauz u 8". neka se i oni malo zagledaju u ovaj par superheroja.

Zbog ovakvih ljudi, prelepo je danas biti živ i svedočiti da neki heroji nemaju plašt, ni super moći, ali imaju hrabrost, srce i dušu. A to je već, velika stvar.

Ostanite kod kuće, sudeći prema ovoj fotografiji, u sigurnim smo rukama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija