• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

27.03.2020

10:36

MAJKA I BEBA U IZOLACIJI Porodila se Nišlijka za koju se sumnja da ima koronavirus

Društvo

MAJKA I BEBA U IZOLACIJI Porodila se Nišlijka za koju se sumnja da ima koronavirus

Podeli vest

Nišlijka J. T. (37), čiji je suprug u izolaciji zbog sumnje da je zaražen Covidom 19, dobila je noćas devojčicu, a porođajni zahvat izveden je uz stroge mere propisane za zaštitu medicinskog osoblja od ovog virusa.

- Ona je primljena sinoć u bolnicu i pokazala je veliku odgovornost jer nas je upozorila da postoji sumnja da joj je muž zaražen. Lekari i ostalo medicinsko osoblje preduzeli su sve mere zaštite propisane od strane Svetske zdravstvene organizacije i predviđene algoritmima Ministarstva zdravlja. Pod punom zaštitnom opremom, malo pre ponoći obavljen je porođaj i na svet je došla zdrava devojčica teška 3.050 grama i duga 50 centimetara – saopštila je uprava Kliničkog centra, prenosi Telegraf.

Kako dalje navodi ova zdravstvena ustanova, stanje majke i deteta je dobro, ali zbog postojanja sumnje na Covid 19, obe su pod posebnim tretmanom.

- Radi bezbednosti majke i deteta, ostalih pacijenata i zdravstvenog osoblja, smešteni su u posebne izolacione boksove. Uprava Kliničkog centra upućuje čestitke roditeljima – poručuju iz ove zdravstvene ustanove.

Uprava Kliničkog centra ističe da su na ovaj način pokazali da su spremni da uspešno odgovore svim medicinskim situacijama nastalim u vreme pandemije virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Porodila se Nišlijka za koju se sumnja da ima koronavirus... SUMNJA? Zašto joj pre porođaja nisu uzeti brisevi i zašto nisuizvršena testiranja?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija