• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.04.2020

12:31

BRNABIĆ OTKRIVA: OD DANAS ĆE SVI GRAĐANI MOĆI DA ODRADE TEST SAMOPROCENE NA KORONAVIRUS! Bez gužve i čekanja!

Društvo

BRNABIĆ OTKRIVA: OD DANAS ĆE SVI GRAĐANI MOĆI DA ODRADE TEST SAMOPROCENE NA KORONAVIRUS! Bez gužve i čekanja!

Podeli vest

U Srbiji je danas počeo da radi Test samoprocene na COVID-19, a sistem funkcioniše na bazi jednostavnog logovanja putem ličnog broja zdravstvenog osiguranika i broja zdravstvene kartice, objavila je predsednica Vlade Ana Brnabić na svom tviter nalogu.

Navela je da je cilj tog sistema da se smanje gužve i čekanja i ubrza proces lečenja.

Brnabić je napisala da se nalazi automatski šalju na radne liste lekarima u COVID19 ambulantama formiranim pri domovima zdravlja (24 sata).

“Ovo je borba svakog pojedinca za celo naše društvo i pobedićemo samo zajedno”, napisala je predsednica Vlade Srbije uz poruku “ostanite kod kuće”.

Brnabić je postavila i link na sajt e-zdravlje.gov.rs i takođe uputila i na covid19.rs i Viber Covid-19 Info Srbija.

 

 

Na sajtu e-zdravlje Minsitarstva zdravlja Srbije je postavljeno COVID-19 obaveštenje.

Navodi se da se u algoritmu postupanja sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju virusom, definišu obaveze lekara Doma zdravlja u sistemu nadzora nad COVID-19, gde svaki dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na COVID-19 sa lekarom.

Portal eZdravlje, između ostalog, omogućava da popunite samoprocenu, na infekciju virusom COVID-19 na osnovu koje ćete dobiti smernice o daljem postupanju, i direktnu elektronsku komunikaciju sa Respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći postavljati pitanja koja u vezi sa ovim virusom.

Da bi se pristupio funkcijama portala potrebna je prijava i registracija koju je moguće obaviti na tri načina.

 

 

Jedan je prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja koji omogućava pristup ograničenim funkcijama portala eZdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa Respiratornim ambulantama.

Drugi je registracija naloga i prijava preko portala eZdravlje - odabirom opcije „Otvori nalog“ kreirajte profil i prijavite se sa svojim podacima, koja omogućava pristup svim funkcijama portala

Treći je prijava preko eID.gov.rs , jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave, gde drugi i treći stepen autentikacije omogućavaju pristup svim funkcijama portala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobodan

pre 3 godine

Zašto NIKO ne spomene vojne penzionere 65+ kao što sam ja. Kod nas je vojno zdravstvo na nuli. Mi nemamo e. recepte, moramo za svaki mesec da idemo kod lekara da nam prepiše terapiju a u vojnoj apoteci nemaju sve lekove pa overavaju recepte da podignem u " civilnoj " apoteci. A kako da sve to obavim ako imam 65+ ? Ministarstvo vojske je nas vojne penzionere pustilo niz vodu. Ko preživi pričaće.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59