• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV Pink

02.04.2020

10:11

DOBAR KONTINUITET U NASTAVI I UČENJU, plan je da se deca u školske klupe vrate u junu!

Društvo

DOBAR KONTINUITET U NASTAVI I UČENJU, plan je da se deca u školske klupe vrate u junu!

Podeli vest

Ministar prosvete Mladen Šarčević istakao je da postoji dobar kontinuitet u nastavi i učenju, te da direktori škola mogu sa svojim timovima da vide jesu li deca preopterećena gradivom ili ne.

- Prve dve nedelje, što se tiče nastave na daljinu išle su u redovnom ritmu, ali je sada malo pojačano. Apelovao sam na svoje kolege da oni mogu da rade sa decom na daljinu, putem vibera, skajp učionice, itd. Psiholozi i pedagozi su takođe uključeni - rekao je Šarčević za Pink.

Napominje da je najvažnije da se održi kontinuitet redovne nastave, da za sve što je predviđeno planom i programom ima vremena, a plan je, kako dodaje, da deca kada se u junu vrate u školske klupe imaju vremena za obnavljanje onoga što su učili tokom nastave na daljinu.

- Mi smo gospodari školskog kalendara - zaključio je on.

Što se tiče upisa dece u prvi razred, Šarčević kaže da se prošle godine oko 60.000 dece prijavilo online, i da sličan broj očekuje i ove godine.

Foto: RTV Pink

- Ko ne može, ima telefon škole, sekretari sede kod kuće, primaju pozive i beleže decu, i mi radimo sad neki pred upis, evidentiramo decu, pol, godište... - rekao je ministar prosvete.

Što se tiče upisa u vrtiće, Šarčević podseća da je upis online počeo 30. marta i da je rok produžen do 15. maja, i naglasio da prioritet nemaju deca po redosledu prijava.

- Roditelji moraju da shvate da neće biti nekih prečica - pa ko se prvi javio taj će pre dobiti mesto - objasnio je on.

- Povećan je kapacitet boja mesta u predškolskim ustanovama, to je oko 1.000 mesta, ali mislim da je i u ostalim lokalnim samoupravama tako, dosta se i gradilo u međuvremenu. Imamo u intersu da se deca iz romskih i drugih sredina pojave na upisu - istakao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija