• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.04.2020

07:02

SA 17 GODINA DOŽIVELA JE VELIKI UDARAC, ALI TO NIJE SPREČILO NJEN USPEH Darija Kisić Tepavčević postala je JEDNA OD GLAVNIH TEMA U SRBIJI, a ovo su detalji iz njenog života

Društvo

SA 17 GODINA DOŽIVELA JE VELIKI UDARAC, ALI TO NIJE SPREČILO NJEN USPEH Darija Kisić Tepavčević postala je JEDNA OD GLAVNIH TEMA U SRBIJI, a ovo su detalji iz njenog života

Podeli vest

Doktorka Darija Kisić Tepavčević dospela je u žižu javnosti nakon što je i u Srbiji stigao koronavirus, pošast koja je širom sveta odnela na stotine hiljada života.

Kao zamenica direktora najznačnije ustanove iz ove oblasti, Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", doktorka Darija svakodnevno izlazi pred građane Srbije i saopštava im ni malo svetle podatke o epidemiji koja i u našoj zemlji svakodnevno odnosi živote

Smirena i odmerena u svojim nastupima, Darija uz svoje ime nosi titule profesora, doktora i epidemiloga, a njena stručnost u ovoj oblasti neosporna je činjenica koju svakoga dana gledamo na malim ekranima, bilo da je reč o redovnim dnevnim konferencijama ili specijalnim emisijama o koronavirusu. Svakom ovom prilikom, doktorka objašnjava šta za građane znači epidemiološko stanje u kojem se Srbija trenutno nalazi, naglašavajući im šta treba da rade kako bi sačuvali sebe i svoje najmilije od ovog smrtonosnog virusa.


Ipak, njena pojava uspela je da izazove i negativne reakcije, pa su joj tako neki zamerili, ni manje ni više, nego to što "svakoga dana ima isfeniranu kosu", "što nije rođena Beograđanka" ili "da je šteta što se ne bavi pevanjem". Ovim ljudima njena stručnost o oblasti epidemiologije i njena borba da osvesti građane kako da se ponašaju da bi naša zemlja izbegla užasan ishod epidemije koji viđamo u nekim zemljama Evrope postala je potpuno nebitna, što je u ovakvim situacijama za svaku osudu.

Foto: Tanjug

 


Darija Kisić Tepavčević je žena koja iza sebe ima zavidnu karijeru. Osim odgovorne funkcije u Institutu za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, ona je i vanredna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu, koji je završila 2001. godine, a tu je i magistrirala i doktorirala. 
Njen autorski potpis stoji na više od sto naučnih radova u stranim publikacijama iz oblasti epidemiologije. Specijalizaciju iz ove oblasti na Medicinskom fakultetu u Beogradu upisala je maja 2004, a završila juna 2008, sa ocenom odličan.


Kada govorimo o njenom poreklu, koje je dežurnim dušebrižnicima takođe zasmetalo, doktorka Darija rođena je u Sarajevu 1975. godine. Njen otac poreklom je iz Bileće, u istočnom Hercegovini, gde je ona, zbog ratnog vihora, sa majkom, bratom i ocem izbegla kada je imala 17 godina. Bila je tada učenica sarajevske gimnazije, a nakon preseljenja, školovanje je nastavila u Bileći.
Oni koji je znaju iz ovih dana kažu da je bila đak generacije.

Foto: printscreen

 


Nakon završene srednje škole, sa porodicom se preselila u Beograd, gde i sada živi, a kako saznajemo, svakog leta odlazi u Hercegovinu, gde za nju imaju samo reči hvale.
Podršku doktorki dala je i ministarka pravde Nela Kuburović, koja je na svom fejsbuk profilu objavila njihovu sliku uz komentar "najbolja".

 

 

Ministarka je inače udata za brata doktorke Darije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
LakiUrosch

pre 4 godine

Koga interesuju detalji iz njenog života.............!!????

Pavle

pre 4 godine

Pa da je ovo neko "normalno" drustvo mozda i ne. Ali zasto vredjati jednog strucnjaka kao sto je Dr. Kisic? Drugo pravim Beogradjanima ne smetaju ljudi koji su "dodjosi" i zive svoj zivot ovde, sa nama, pogotovu vredni kao Doktorka. Prema tome zavidni "beogradjani", koji i nisu Beogradjani neka cute, pokriju se usima i tisina. I neka uce kako zive i gledaju svet oko sebe BEOGRADJANI.

sa sela

pre 3 godine

A koja je vrednost u zivotu ja sam iz BEOGRADA?I koje Beogradjanin'

MIKI

pre 4 godine

Ocito srbi ti sve mogu oprostiti ali uspeh ne mogu.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Дарију за МИНИСТАРКУ ЗДРАВЉА...!! Када се заврши пандемија...И избори...

A gde da izbegnu

pre 4 godine

nase doktorke, sestre, zene, majke i da dodju odmah na visokom polozaju. Totalno zapostavljanje kadrova iz Srbije koji su i ciji su dedovi roditelji gradili ovu zemlju, sada neko dodje odmah na gotovo i pravi se pametan.

Biljana

pre 4 godine

Doktorka je divna, predivna. Svako bi poželeo da ima takvu sestru, ćerku, devojku, suprugu, saradnicu, prijateljicu........

zoran

pre 4 godine

Pa zar je zabranjeno da lepa žena bude pametna ? Bože dokle smo došli

NEBOJŠA

pre 4 godine

U BEOGRADU ŽIVI 2 % BEOGRAĐANA,A OSTALIMA I DALJE PRAZILUK IZ GUZICE VIRI.BITI BEOGRAĐANIN NE ZNAČI KUPITI VILU NA DEDINJU ILI STAN U KRUGU SVOJKE(ILI SAD U ''BEOGRADU NA VODI'') ,DAKLE ČISTO SUMNJAM DA SU BEOGRAĐANI TI ŠTO DOKTORKI ZAMERAJU DA NIJE BEOGRAĐANKA.TO SU PRE ''BEOGRAĐANKE'' KOJE SU NA STARE OPANKE NATAKARILE VISOKU PETU I GLUMATAJU DA NOSE ''ŠTIKLE'', A ZAPRAVO SU LJUBOMORNE ŠTO JE ŽENA USPEŠNA I JOŠ IZGLEDA KO AVION.ŽENSKA LJUBOMORA PREMA DRUGOJ ŽENI NEMA GRANICA

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija