• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tass.ru

03.04.2020

11:37 >> 11:50

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO! RUSIJA ŠALJE SRBIJI 11 AVIONA POMOĆI - U BEOGRAD STIŽE 87 SPECIJALISTA, LEKARA VIRUSOLOGA, STRUČNJAKA ZA BIOLOŠKO HEMIJSKU ZAŠTITU...

Društvo

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO! RUSIJA ŠALJE SRBIJI 11 AVIONA POMOĆI - U BEOGRAD STIŽE 87 SPECIJALISTA, LEKARA VIRUSOLOGA, STRUČNJAKA ZA BIOLOŠKO HEMIJSKU ZAŠTITU...

Podeli vest

Po naredbi predsednika Rusije i vrhovnog komandanta Vladimira Putina Ministarstvo odbrane Ruske Federacije organizovalo je pomoć bratskoj Srbiji u Borbi protiv virusa korona

 

Za prebacivanje osoblja i opreme planirano je 11 letova aviona vojnog transportnog vazduhoplovstva Ruskih vazduhoplovnih snaga.

U Srbiju stiže 87 vojnih lica, uključujući vojne lekare, specijalne virologe iz Bezbednosne baze Ruskih hemijskih snaga, specijalna medicinska oprema zaštitna oprema i 16 jedinica vojne opreme, naznačeno je u saopštenju u Ministarstvu odbrane koje je objavila agencija TASS.

 

 

"Po nalogu vrhovnog komandanta oružanih snaga Rusije, Vladimira Putina, ministar odbrane, general Sergej Šojgu, dao je uputstva o formiranju vazduhoplovne grupe za brzo pružanje pomoći Republici Srbiji u borbi protiv širenja infekcije koronavirusom, počevši od 3. aprila", saopšteno je iz ministarstva.

Prema Ministarstvu odbrane Rusije, trenutno je na vojnom aerodromu Čkalovski spreman transfer osam medicinskih i sestrinskih timova opremljenih modernom medicinskom opremom i opremom uz pomoć aviona IL-76 ruskih vazduhoplovnih snaga.

Tim stručnjaka takođe je obučen za izvođenje dezinfekcije, kao i za "analizu patogenih materijala, aerosolnu dezinfekciju vozila, zgrada i građevina".

 

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 4 godine

Pod hitno osoblju u Nisu dati politički imunitet i pasoše kao NA TO zlikovcima i Nis proglasiti za Rusku humanitarnu bazu! A takodje i Kinezima ponuditi besplatno zemljište na Dunavu da naprave šta hoće i da bude njihovo 99 godina za sve što su učinili za nas narod

Milepile

pre 4 godine

Ova divna zemlja Srbija ima specijlce za RHB zaštitu, odlične specijalce! Što nisu angažovani, zašto cisterne za dekontaminaciju nisu angažovane? Kada će ako ne sada!

milano

pre 4 godine

Zašto tom bratskom narodu ne damo bazu u Nišu nego samo kad je problem idu kod Putina.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17