• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

06.04.2020

14:35

JOŠ JEDAN SLUČAJ KORONE U VLADI SRBIJE! Državna sekretarka Ministarstva finansija Jelena Tanasković testirana pozitivno na Covid-19!

Društvo

JOŠ JEDAN SLUČAJ KORONE U VLADI SRBIJE! Državna sekretarka Ministarstva finansija Jelena Tanasković testirana pozitivno na Covid-19!

Podeli vest

Državna sekretarka Ministarstva finansija i jedna od najbližih saradnica ministra Siniše Malog, Jelena Tanasković, zaražena je korona virusom, prenose mediji.

- Državna sekretarka Jelena Tanasković je pozitivno testirana na korona virus, ima lakše simptome i oseća se dobro, a o čemu nas je obavestila putem mejla. Naime, Tanasković je nakon uvođenja vanrednog stanja i na osnovu instrukcija koje je donela Vlada Srbije, upućena na rad od kuće, kao i većina zaposlenih u Ministarstvu finansija koji su ispunjavali uslove iz pomenute instrukcije (navršenih 60 godina života, dete mladje od 12 godina, hronične bolesti itd). Državna sekretarka Tanasković je prema našim saznanjima zaražena u privatnom okruženju, dakle van Ministarstva finansija, dok je posao obavljala od kuće. Nakon što je zaražena, nije bila u neposrednom kontaktu ni sa kim iz ministarstva. Nema drugih zdravstvenih oboljenja, i nadamo se da će uspešno i brzo da se oporavi - rekli su za medije iz Ministarstva finansija.

Ministarstvo finansija smešteno je u Ulici Kneza Miloša, a i tamo se, kao i u Nemanjinoj 11 i Palati Srbije primenjuju opsežne mere zaštite.

Foto: Tanjug

- U samom ministarstvu su od pojave korona virusa propisane stroge mere zaštite, jedan deo zaposlenih radi od kuće, a oni koji dolaze na posao nose zaštitne maske, rukavice i meri im se telesna temperatura pri ulasku u zgradu. Takođe, redovno se radi dezinfekcija objekta - napominju u Ministarstvu finansija.

Ovo je peti slučaj korona virusa u Vladi. Savetnik u Ministarstvu prosvete Aleksandar Pajić i još dvoje zaposlenih, Miloš Blagojević i Radovan Živković, zaraženi su novim koronavirusom. Blagojević je smešten u KBC "Dragisa Mišović" i u stabilnom je stanju. Ostala dvojica imaju blazu kliničku sliku.

Pre njih, virus je zabeželen kod državnog skretara u Ministarstvu ekologije, Branislav Blažić, preminuo 1. aprila na Infektivnoj klinici. Ostali zaposleni tom ministarstvu, a koji su bili u kontaktu sa državnim sekretarom stavljeni su u izolaciju. Ministar Goran Trivan međutim, nije bio u izolaciji jer kako je i sam priznao on se sa saradnicima nije viđao, već samo kontaktirao telefonom.

Zbog sumnje da je zaražen koronavirusom u bolnici je zadržan i ministar kulture Vladan Vukosavljević. Ministar je imao jak kašalj i bolove u grudima, odmah po dolasku u bolnicu je testiran i rezultati su negativni. Vukosavljević ima zapaljenje pluća, a, iz predostrožnosti, testiran je još jednom na novi virus.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jpzika

pre 4 godine

Kako je moglada se zarazi ako je posao obavljala od kuće. Da li se zarazila od ukućana ili se mozda zarazila dok je obavljala poslove od kuće, nepoštujući mere ograničenja kretanja, malo izlazila, malo se druzila i slično.

Ja

pre 4 godine

Da li je na sajmu ili se leci kod kuce? Ili je sajam samo za obican narod...

POMOĆ OSOBAMA SA HENDIKEPOM tokom vanrednog stanja
Društvo

POMOĆ OSOBAMA SA HENDIKEPOM tokom vanrednog stanja

Udruženje studenata sa hendikepom pokrenulo je u Beogradu akciju pružanja pomoći osobama koje spadaju u osetljive grupe zbog korona virusa ili im je funkcionisanje otežano zbog vanrednog stanja, a kako saopštavaju, prednost će imati mlade osobe sa hendikepom.

06.04.2020

13:30

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija