• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2020

10:38

LJAJIĆ: Kada predsednik države dolazi, znači da je SITUACIJA ALARMANTNA! Postojala je strepnja da se Novi Pazar pretvori u novi Vuhan

Društvo

LJAJIĆ: Kada predsednik države dolazi, znači da je SITUACIJA ALARMANTNA! Postojala je strepnja da se Novi Pazar pretvori u novi Vuhan

Podeli vest

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i predsednik SDPS-a Rasim Ljajić izjavio je danas da nije očekivao pojedine rekacije u Novom Pazaru koje su se dogodile u danu kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo respiratore za taj grad, navodeći da je meta napada bio on, a ne Vučić.

Ljajić je kazao da je Vučićeva poseta imala veliki značaj, jer je to bila prva poseta jednom gradu van Beograda i ukazivala je da je situacija u Novom Pazaru ozbiljna, te da građani moraju da se ponašaju drugačije.

"Kada predsednik države dolazi, znači da je situacija, ne samo ozbiljna, već i alarmantna", rekao je Ljajić i ocenio da je pomoć u respiratorima bila više nego korisna.

On je istakao da se Novi Pazar obratio raznim zemljama, računajući na islamsku solidarnost.

"Za sada pomoć u zaštitnoj opremi tek treba da stigne iz Turske naredne nedelje, ali nije bilo ove vrste pomoći koja je najpotrebnija, a to su respiratori. Novi Pazar je imao samo tri respiratora. Od mnogih muslimanskih zemalja kojima smo se obratili, nije stiglo ništa", rekao je Ljajić.

Onda je, objašnjava Ljajić, usledila politizacija koju, kaže, nije očekivao u trenutku kada neko donosi pomoć za taj grad.

"Nisam mogao da pretpostavim da će tu posetu bilo ko da dovede u pitanje. I da imate nameru da vodite kampanju, mogli ste da sačekate, neće ovo da traje večno. Imaćemo i kampanju za izbore. Zapravo Vučić je tu samo povod, a zapravo sam meta bio ja”, rekao je Ljajić i ocenio da su oni koji su kritikovali Vučića računali da će preko njega da dobiju publicitet.

Foto: Tanjug

Situacija u Novom Pazaru bolja je nego prethodnih dana jer je zabeležen značajno manji broj inficiranih u odnosu na ukupan broj testiranih, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Rekao je da to pokazuje da će, ako se svi gađani budu pridržavali svih mera, biti izbegnut najgori scenario.

"Postojala je strepnja da se Novi Pazar pretvori u novi Vuhan, sada imamo značajno manji broj inficiranih u odnosu na broj testiranih, i od 36 onih koji su se testirali tri su pozitivni na koronu, pokazali su poslednji rezultati", rekao je Ljajić za TV Prva.

On je naveo da je škola „Dva heroja“ opremljena, odnosno da su radovi u završnoj fazi i da će tu biti smešteni oboleli sa lakšom kliničkom slikom.

Uslovi su, kaže dobri, sve procedure i radovi biće obavljeni do večeras, a prvi pacijenti će moći da budu smešteni u toku večeri i novi u toku sutrašnjeg dana.

Foto: Tanjug

U Novom Pazaru od 29 inficiranih četvoro je dece i od njih niko nema tešku kliničku sliku, rekao je Ljajić i dodao da je jedna osoba na resiratoru.

„Čini mi se da možemo da izrazimo blagi optimizam da sve ovo može da se završi mnogo bolje nego sto se naslućivalo pre nekoliko dana kada je bilo dosta slučajeva nediscipline i ljudi nisu shvatali da je važno da se pridržavaju mera. Poslednjih dana pokazalo se da se pridržavaju i to daje nadu za optimizam“, rekao je ministar.

Dodao je da je 1.706 građana u Novom Pazaru u samoizolaciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija