• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2020

10:30

VUČIĆ RAZGOVARAO SA LAJČAKOM: Neumorno ćemo raditi na dijalogu, EU će pomoći Srbiji u borbi protiv koronavirusa

Društvo

VUČIĆ RAZGOVARAO SA LAJČAKOM: Neumorno ćemo raditi na dijalogu, EU će pomoći Srbiji u borbi protiv koronavirusa

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros telefonom sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom koji je rekao da će neumorno raditi na tome da dođe do napretka u dijalogu, i ponovio da će EU pomoći Srbiji u borbi protiv korone.

Vučić je specijalnom predstavniku EU Lajčaku čestitao stupanje na dužnost i rekao da je uveren da će je, kao dobar poznavalac situacije i odnosa u regionu, obavljati odgovorno i nepristrasno, saopštila je pres služba predsednika.

On je ponovio da je Srbija posvećena održavanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu i da će nastaviti da vodi politiku mira i saradnje.

Specijalni predstavnik EU Lajčak je rekao da će neumorno raditi na tome da dođe do napretka u dijalogu Beograda i Prištine, kao i to da će se sa predsednikom Vučićem sresti čim prođe zdravstvena kriza izazvana korona virusom.

Foto: Tanjug

On je pohvalio napore koje predsednik Vučić i Vlada Srbije preduzimaju u sprečavanju širenja zaraze i ponovio da će Evropska unija pomoći Srbiji, kao zemlji kandidatu za članstvo, ne samo novcem za hitne potrebe u borbi protiv ove zarazne bolesti, nego i dugoročnom podrškom društvenom i ekonomskom oporavku posle pandemije.

Predsednik Vučić je zahvalio na pomoći Evropske unije i rekao da su u krizama poput ove neophodne saradnja i koordinacija mera između Zapadnog Balkana i Evropske unije, ali i u samom regionu.

Foto: Tanjug

On je rekao da je zabrinut zbog širenja virusa na Kosovu i Metohiji i izrazio odlučnost Srbije da pomogne srpskoj zajednici na KiM, kao i spremnost na saradnju sa Albancima i zajednički rad sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini u zaustavljanju COVID-19.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 4 godine

Taj Lajcak se dokazao kao neko ko je uvek radio protiv Srba. Sta sada hoce, kakvu pomoc oni mogu da ponude kad su odbili kad je Vuci trazio. Sada je suvise kasno jer je pomoc stigla od prijatelja Srbije. To on hoce da Srbija leci Albance na Kosovu i Metohiji. Toga bi trebalo, necu bas da bude vulgarna, ali zaista bi ga trebalo sutnuti u zadnjicu napolje.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija