• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.04.2020

21:17

OVO JE UDAR NA ZDRAVSTVENI SISTEM! Doktor Tiodorović uključio se u program RTS-a! EVO ŠTA SE DEŠAVA DAN NAKON SKANDALA U GERONTOLOŠKOM CENTRU U NIŠU!

Društvo

OVO JE UDAR NA ZDRAVSTVENI SISTEM! Doktor Tiodorović uključio se u program RTS-a! EVO ŠTA SE DEŠAVA DAN NAKON SKANDALA U GERONTOLOŠKOM CENTRU U NIŠU!

Podeli vest

Epidemiolog Branislav Tiodorović uključio se u program emisije "Oko" na Radio televiziji Srbije i tom prilikom govorio kakva je situacija u Nišu sada, dan nakon hapšenja direktora Gerontološkog centra i činjenice da je koronavirus ušao i u tu ustanovu

- Situacija u Nišu je vrlo ozbiljna i epidemiološka situacija je nepovoljna. Klinički centar u starom delu ima 196 pozitivnih smeštenih u tri objekta. U novom delu ima 272 pacijenta, među njima je, nažalost, i 151 pacijent iz Gerontološkog centra. Hala Čair služi kao privremena bolnica, 196 ljudi je tamo. I imamo 200 pacijenata u Studentskom domu pored Medicinskog fakulteta. KC ima jos 460 postelja na raspolaganju u koje će smeštati srednje i teško obolele. Ovo je udar na zdravstveni sistem, pre svega zbog onoga što se desilo u Geronstološkom centru. To je ozbiljan udar koji treba izdržati, spremna je i bolnica u Leskovcu koja će biti kovid bolnica. Svi smo pogođeni tragedijom našeg doktora Laze koji je zadužio ovaj zdravstveni sistem. Smatramo da bi trebalo razmišljati o kovid bolnicama možda u još nekom od gradova. Pripremamo se da otvorimo i neke druge objekte, na primer škole, za lake bolesnike, a možda ćemo to da uradimo i u Hotelu Nais. Činimo sve - rekao je doktor Tiodorović.

NISMO OVO OČEKIVALI, U OVOJ NEDELJI JE TREBALO DA BUDE PAD BROJA ZARAŽENIH... Kisić Tepavčević zabrinuta: NEMA OPUŠTANJA, PAŽNJA NE SME DA POPUSTI!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija