• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2020

17:10

ITALIJANSKI STRUČNJACI DOKAZALI DA JE ŽELJKO MITROVIĆ U PRAVU: Terapija ozonom sprovedena u 17 bolnica - MNOGI PACIJENTI OSETILI ZNAČAJNO POBOLJŠANJE!

Društvo

ITALIJANSKI STRUČNJACI DOKAZALI DA JE ŽELJKO MITROVIĆ U PRAVU: Terapija ozonom sprovedena u 17 bolnica - MNOGI PACIJENTI OSETILI ZNAČAJNO POBOLJŠANJE!

Podeli vest

Tvrdnju vlasnika Pinka Željka Mitrovića da bi ozonizacija krvi pešila problem zaraženih koronavirusom, ubacivanjem ozona u krv , da bi se ozon automatski razgradio i formirao vodonik-peroksid H2O2, koji bi uništio sve viruse i bakterije, potvrdili su i italijanski stručnjaci koju su tu metodu već primenili u lečenju najtežih bolesnika od virus Kovid 19 u čak 17 bolnica u toj zemlji

 

"Imamo prve podatke o upotrebi ozonskog kiseonika kod pacijenata zaraženih virusom Covid-19. Iz prvog izveštaja jedne od 17 bolnica u kojima se terapija ozona sprovodi prema protokolu SIOOT (Naučno društvo za terapiju ozonom), 10 pacijenata u ozbiljnim ili vrlo ozbiljnim stanjima imalo je brzo i značajno poboljšanje", navodi Antonio Gaspari, direktor Orbisfere.

Kako ističe, nakon samo 5 tretmana, od 5 intubiranih, stanje jednog pacijenta se poboljšalo do tačke ekstubacije, dok se stanje ostalih pacijenata značajno poboljšalo.

- Jedan pacijent sa manje ozbiljnom kliničkom slikom, nakon nekoliko terapija ozonom, oporavio se i vratio se kući - kaže Gaspari i dodaje da se samo u jednom ekstremnom slučaju dogodilo da je pacijent preminuo, ali da je njegovo stanje bilo toliko teško da nije moglo ništa više da se učini.

U tehničkom izveštaju, lekari su napisali da su nakon 5 tretmana ozonoterapije prema SIOOT protokolu pacijenti osećaju značajno poboljšanje. Posle primenjivanja ozonske terapije kiseonikom, lekari su pronašli sledeće dokaze:

- opšte poboljšanje kliničkih stanja;

- normalizacija telesne temperature;

- smanjenje reaktivnog proteina C (PRC);

- normalizacija otkucaja srca;

- poboljšanje zasićenja i smanjenje podrške kiseonikom;

- normalizacija bubrežne funkcije (kreatin).

Da bismo bolje razumeli značenje ovih podataka, navode na portalu orbisphera.org, razgovarali smo sa profesorom Marijanom Francinijem, predsednikom SIOOT International i profesorom Luiđijem Valdenazijem.

Foto: orbisphera.org

Prema Franciniju, najrelevantniji podaci su da su poboljšanja, osim što su bila značajna, nastupila za samo 5 dana terapije.

Za pažljiviju procenu, Francini je zatražio mišljenje četiri kolege direktno uključene u negu pacijenata sa Covid-19, i svi su potvrdili da su to veoma važni rezultati, jer niko od ljudi koji su pogođeni Covid-19 nije imao poboljšanje jednako brzo i stabilno kao kod pacijenata lečenih ozonom.

Lekar koji leči pacijente obolele od koronavirusa - rekao je Francini - otkrio mi je da nijedan protokol lečenja ne daje iste rezultate kao terapija ozonskim omotačem.

Na pitanje koji su razlozi zašto je ozonska terapija toliko efikasna, Franzini je objasnio da iz obdukcije preminulog zbog Covid-19 izgleda da virus odmah napada mikrocirkulaciju prouzrokujući diseminiranu trombozu. Upravo tu je, zajedno sa antivirusnim efektom, ozonski kiseonik još odlučniji upravo zato što reaktivira i jača mikrocirkulaciju.

- S obzirom na dobrobit ovih prvih podataka, bilo bi veoma važno - podvukao je Franzini - da se ozonska terapija primenjuje na početku, pre nego što se stanje pacijenata pogorša, kako bi se izbegle komplikacije, pa čak i hospitalizacija zaraženih.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MOGUĆE DA JE OVAJ "LUDAK" UBO LEK PROTIV KORONE?! Željko Mitrović: Krenula je ozonizacija Pinka, NEĆE MENE JE*ENI VIRUS ZA*EBAVATI! (VIDEO)
Društvo

MOGUĆE DA JE OVAJ "LUDAK" UBO LEK PROTIV KORONE?! Željko Mitrović: Krenula je ozonizacija Pinka, NEĆE MENE JE*ENI VIRUS ZA*EBAVATI! (VIDEO)

Vlasnik Pink Medija Grupe Željko Mitrović objavio je danas na svom Instagram profilu da je počela "ozonizacija" Pinka! Mitrović je ponovo naglasio da bi ozonizacija krvi pešila problem zaraženih, ubacivanjem ozona u krv , da bi se ozon automatski razgradio i formirao vodonik-peroksid H2O2, koji bi uništio sve viruse i bakterije. Kako najavljuju iz Pinka, danas će biti objavljena i prva svedočenja Italijanskih lekara o primeni metode ozonizacije kod najtežih bolesnika zaraženih koronavirusom u toj zemlji

16.04.2020

16:04

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija