• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2020

20:32

ČAK I AKO NE USPEMO DA ZAUSTAVIMO VIRUS, POSTOJI JEDNA DOBRA STVAR U SVEMU TOME! Kisić Tepavčević objasnila DVA znaka koja pokazuju da znamo šta radimo u doba epidemije!

Društvo

ČAK I AKO NE USPEMO DA ZAUSTAVIMO VIRUS, POSTOJI JEDNA DOBRA STVAR U SVEMU TOME! Kisić Tepavčević objasnila DVA znaka koja pokazuju da znamo šta radimo u doba epidemije!

Podeli vest

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" doktorka Darija Kisić Tepavčević govorila je za emisiju "Oko" na Radio televiziji Srbije o trenutnoj situaciji sa koronavirusom u Srbiji

- Poslednjih dana beležimo porast obolelih u Nišavskom okrugu i zato smo se fokusirali na ovaj deo Srbije. Svi kod kojih je potvrđeno da su nosioci su hospitalizovani, većina ima blažu kliničku sliku. U toku jučerašnjeg dana obišli smo sve centre u kojima je prisutno prisustvo virusa. Različite smo mere preduzeli, jako je dobra vest što je 21 pacijent iz KC Niš otpušten, otišli su svojim kućama, u narednom periodu više od 200 pacijenata biće testirano i nadamo se da će i oni biti negativni na testu. Procenat pozitivnosti je i dalje manji od 15 odsto, tako da nam taj broj daje znak da se nalazimo na jednom stabilnom nivou i da nismo imali naglih skokova. Dakle, nalazimo se na tom platou, nadamo se da ćemo uskoro doći do pada i da će broj pozitivnosti biti nula. Nalazimo se u slabljenju virulencije. Dobro je što smo postali svesni kako možemo da zaustavimo virus, dobro je što smo shvatili kako možemo da ga zaustavimo, poštujući mere. Čini se da je sve manje nepoznanica i da, ako ne uspemo da zaustavimo virus, naučićemo kako da živimo sa njim - rekla je doktorka Kisić Tepavčević.

 

SITUACIJA JE MNOGO OZBILJNIJA NEGO ŠTO MISLIMO! Postoji sumnja da KORONA zapravo ne napada PLUĆA! Doktorka Kisić Tepavčević o NOVIM SAZNANJIMA!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija