• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.04.2020

09:51

DA LI MOŽETE DA SE ZARAZITE PREKO AMBALAŽE? Žena tvrdi da je dobila koronu preko kese, A EVO ŠTA KAŽU STRUČNJACI

Društvo

DA LI MOŽETE DA SE ZARAZITE PREKO AMBALAŽE? Žena tvrdi da je dobila koronu preko kese, A EVO ŠTA KAŽU STRUČNJACI

Podeli vest

Američka Agncija za hranu i lekove (FDA) poručila je danas građanima da nije potrebno da peru i brišu pakovanja hrane koje su kupili u samoposluzi, jer se koronavirus tako ne prenosi

"Glave gore, potrošači nema potrebe da brišete i perete ambalažu hrane nakon povratka kući", navela je FDA u nastojanju da umanji strahove Amerikanaca da bi ambalaža mogla biti zaražena koronavirusom, jer neke studije ukazuju da virus može da živi na određenim površinama od nekoliko sati do nekoliko dana.

"Želimo da uverimo potrošače da ne postoje evidencije o ljudskoj ili životinjskoj hrani ili ambalaži hrane koja je povezana sa prenošenjem koronavirusa koji izaziva COVID-19. “, navedeno je na sajtu FDA.

(VIDEO) PLJUVAO I KAŠLJAO PO HRANI, A ONDA JE KRENULA AKCIJA! Nije znao šta ga je snašlo kad ga je dohvatio prodavac


FDA podseća sve ljude da ukoliko se već brinu oko ambalaže, više pažnje obrate da u prodavnici provedu manje vremena - tako što će na vreme narpaviti spisak svega što im je potrebno.

Takođe, podsećaju da je važnije da misle da drže distancu kao i da češće peru ruke.

Podsećaju da koronavirus nije stomačni virus već respiratonrni i da se kao takav ne prenosi preko pakovanja za hranu. FDA dodaje da svako ko želi da obriše pakovanja hrane ipak može to da čini ako želi dodatnu predostražnost.

SRAM VAS BILO! Zar se tako šikaniraju lekari koji vam spašavaju život?

 S druge strane, ovu tvrdnju dovodi u pitanje slučaj Rejčel Bramert iz Šarlota u Severnoj Karolini bila je tri nedelje u samoizolaciji i nije napuštala svoju kuću, međutim počela je da oseća simptome koji su uobičajne za zaražene koronavirusom.

- Poštovala sam sve preporuke. Zaista sam mislila da sve radim kako treba. Tri nedelje nisam izašla iz kuće. Najverovatnije sam se zarazile od žene koja nam je donela namirnice. Jedva da sam imala kontak, nisam je čak ni dodirnula. Jedino što nisam nosila rukavice - rekla je Rejčel za "WCNC". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
FILIP

pre 4 godine

JA SVE STO UNESEM U KUCU UKLJUCIM PEGLU I SA PAROM OD PEGLE PREKO SVEGA PREDJEM OKO 10 SEKUNDI PREKO SVAKE AMBALAZE NA KARTONU 4 SATA DELUJI VIRUS NA PLASTICI I METALU DAN DVA A JEDINO BAKAR SAM UNISTAVA VIRUS ZATO NA RUCKAMA OD VRATA AKO MOZETE STAVITI BAKAR JA OVDE U FRANCUSKOJ MOGU DA NADJEM LISTOVE BAKRA PA JE MOZDA LAKSE NEGO U SRBIJI

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija