• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.04.2020

12:25

ŠOK NA NEBU IZNAD SRBIJE! Dok je noćas trajao policijski čas svi su gledali u LETEĆE LOPTE! ŠTA JE OVO?! (VIDEO)

Društvo

ŠOK NA NEBU IZNAD SRBIJE! Dok je noćas trajao policijski čas svi su gledali u LETEĆE LOPTE! ŠTA JE OVO?! (VIDEO)

Podeli vest

Čudan prizor!

Mnogi građani videli su na nebu iznad Beograda, ali i iznad pojedinih gradova u BIH, čudne svetleće lopte kako lebde nebom!

Neki od njih su uspeli da snime ovu pojavu i svi su imali samo jedno pitanje - šta je ovo?

 

 

Slična pojava zabeležena pre nekoliko dana u Sjedinjenim Američkim Državama. Tada su neobična svetla zasijala iznad nekoliko gradova, zbog čega su mnogi građani na društvenim mrežama pisali da su vanzemaljci došli u posetu.

 

 

Gotovo identični snimci stigli su iz Ohaja, Detroita, Mičigena i Klivlenda, a dosad niko nije znao da objasni odakle dolazi ova čudna svetlost.

Jedno od objašnjenja je da je reč o floti letećih tanjira, odnosno u pitanju je niz Starlink satelita koje je lansirao Elon Mask i njegov SpaceX, a koji služe za satelitski internet.

Pogledajte kako je izgledalo na nebu iznad Japana:

A ovako iznad Holandije:

 

Slično i iznad Havaja:

A u galeriji ispod pogledajte kako ove rakete izgledaju izbliza:

Anketa

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sandra

pre 4 godine

Nema potrebe da ljude plašite vanzemaljcima. Oni nas snimaju negde daleko i nemaju nameru da se spuštaju na Zemlju među ludake. Mi treba da se plašimo i bolje informišemo šta nam rade ovi na Zemlji, ti otuđeni centri moći u svetu koji su nam uzgred prosuli i ovu koronu i ko zna čime još truju čovečanstvo.

Mare

pre 4 godine

Sateliti nema sanse.Nije dzabe ovo kada je policijski cas? Kada se kaze nlo ne mora biti malo zeleni? Nego neko vojno letece cudo...neko grupisanje...Rusko...Kinesko.U svakom slucaju sateliti vazi...

Branko

pre 4 godine

Nisu to sateliti, nemojte biti naivni, sateliti se ne mogu videti golim okom, samo s jačim teleskopom. Osim toga, ova tela su se kretala.

LakiUrosch

pre 4 godine

Tebi se ni mozdana kora ne moze videti jacim teleskopom....!!!

Aki

pre 4 godine

Bože šta neću sve da pročitam u komentarima. Ovo je Starlink kakvi vanzemalji... Da malo nešto znate znali bi ste da ovo nije nikakvo čudo i budalaština. Te vojska, te vanzemaljci, te 5G kriv za koronu, sta je vama ljudi? U zemlji jednog Tesle i Pupina...

Bata Kole

pre 4 godine

Uvek sam se pitao zbog čega mislimo da samo mi, mislim na ljudsku vrstu, imamo pravo i mogućnost postojanja kao nekakav inteligentni oblik života, i da niko i nigde više ne postoji. Na pojave kakve su opisane u reportaži ne treba da budemo ravnodušni, ali još manje nam treba da to smatramo nekakvim spektakularnim čudom, naprotiv, mi smo sami sobom dokaz postojanja inteligentnih oblika života na drugim planetama. "Neki" ili "oni" su dolazili i odlazili sa naše planete i pre i nakon nastanka ljudske vrste, dokaza za to ima previše mnogo da bi smo i dalje lagali sami sebe mišljenjima o svom ekskluzivitetu. Osim toga, ko zna način da pređe kroz svemir put koji je dug ko zna koliko svetlosnih godina, taj je sigurno na neuporedivo višem spoznajnom nivou od nas. Oni imaju svoje razloge zašto dolaze ovde, koji mogu, a i ne moraju da imaju neke veze sa nama. Mi njima ništa ne možemo, a oni nama ništa neće, jedino nam ostaje da se ni slučajno ne izglupiramo i da ih napadamo jer nemamo pojma o njihovom pragu strpljenja.

Marko

pre 4 godine

Jedan Starlink satelit je dugacak 2.5m i sirok nekih1.5m. Vi hocete reci da tako mali predmet yidite na visini od 540 -1100km. ??? Najveci Airbus avion je 72m. duzine i leti na visini od 10km. pa ga tek vidite kao neku igracku velicine 1cm. No, ocekujete da vidite satelit velicine 2.5m na visini od preko 500km. Hajde malo ukljucite mozak...Nije zgoreg.

Dzjordje milosavljevic

pre 4 godine

Hvala americkoj vojsci. Svetlece lopte su loptaste munje koje prave rupu u ozonskom omotacu i kroz koje ide jace ultraljubicasto zracenje u cilju dizanje uv indexa na 7 kako bi se unistio covid19 i u srbiji. Jedina dobra vest ove godine. To je tesla nikola pravio u laboratoriji. NLO ne postoji. Italijani ako ih vide znaci bice turista iz Amerike letos. Ovo je dobro za cvet sljive bice rakije za izvoz. Grci ako ih vide imace turiste letos.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

ŠOK NA NEBU?! Ma, da: u šoku su bile sve galaksije, sva sazvežđa, sve svemirske crne rupe, sve zvezde i sve zvezde repatice, sve planete (uključujući i Zemlju), svi meteori, svi meteoriti i svo veće i manje kamenje NA NEBU JE BILO U ŠOKU, zato što je: OPŠTEPOZNATO DA OSIM LJUDI, U ŠOKU MOGU DA BUDU I SVI OVOZEMALJSKI PREDMETI (FUDBALSKA LOPTA, KRPA ZA BRISANJE POSUĐA, TOALETPAPIR, WC ŠOLJA, STOLOVI I STOLICE, SVI KUHINJSKI ELEMENTI, I TAKO DALJE I TOME SLIČNO) A I SVA NEBESKA TELA U CELOM SVEMIRU OGU DA BUDU U ŠOKU A MOGU DA BUDU I DA BUDU U TOLIKOJ DEPRESIJI PA DA IZVRŠE SAMOUBISTVO. Ko ne veruje da je tako, verovaće ako pročita taj tekst.

Borjan

pre 4 godine

Posto vidim da su ljudi u komenatrima ili na tweeteru maloumni i ne znaju lepo da prouce o cemu se radi nego treba dete od 15 god da im objasnjava,a i takodje ovaj Informer koji umesto lepo da se informise odmah to ljudima baca u lice kao neku zaveru.To su sateliti koja je firma SpaceX poslala u atmosferu (60 takvih) u vidu malih raketa koje covek golim ljudskim okom ne moze videti,tako da nema potrebe za strahom :D

miljance

pre 4 godine

Veceras lete iznad Kragujevca. Ista brzina ista razdaljina

KIKI

pre 4 godine

BRACO, NE SEKIRAJTE SE . OVO STIZE RUSIJA I KINA . KO NE VERUJE ZAISTA JE GLUP.

Robert

pre 4 godine

I ja sam isto ovo video jos 25. Decembra prosle godine,trajalo je oko 10 minuta.

Pinki

pre 2 godine

Upravo ova svetlosna linija je presla iznad Kikinde

Pesak

pre 2 godine

Video pojavu sinoc iznad Vranja izmedju 21.00 i 21.10 trajalo je otprilike oko tri minuta naislo je sa zapada a otislo prema istoku .čudan osećaj kad vidite ovako nešto.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija