• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.04.2020

10:38

HITNO! RUSKI ABHO SPECIJALCI STIGLI U NEGOTIN - OBAVLJENA DEZINFEKCIJA DOMA ZA STARE "RADOST" U KOME JE ZARAŽENO 48 OSOBA!

Društvo

HITNO! RUSKI ABHO SPECIJALCI STIGLI U NEGOTIN - OBAVLJENA DEZINFEKCIJA DOMA ZA STARE "RADOST" U KOME JE ZARAŽENO 48 OSOBA!

Podeli vest

Ruske ABHO jedinice stigle su jutros u Negotin, gde su sproveli akciju dezinfekcije doma za stara lica "Radost" u kome je 48 osoba zaraženo koronavirusom!

Zbog situacije u Domu za stara i iznemogla lica "Radost" u Negotinu, predsednik Opštine Vladimir Veličković održao je vanrednu pres konferenciju, budući da je obavljeno ponovno kontrolno testiranje inficiranih štićenika i zaposlenih u ovoj ustanovi, kako bi se odklonile sve nedoumice i nepravilnosti u radu koje su dovele do ulaska virusa COVID 19 medju najstariju populaciju ljudi koja je zbrinuta u ovom Domu

Prema najnovijim rezultatima ukupno je koronavirusom zaraženo 48 lica. Od toga 33 korisnika, 13 zaposlenih radnika i dva vojnika koja su obavljala svoju dužnost na čuvanju objekta za stare. Za petoro štićenika i četvoro radnika testovi na koronavirus bili su negativni dok se rezultati briseva za još tri lica očekuju.

- Biće testirani i svi štićenici i zaposleni u ostalim licenciranim domovima na području Opštine. Sve uočene eventualne nepravilnosti u radu biće evidentirane i razmatrane i ukoliko postoje bilo kakvi  osnovi sumnje biće pokrenuti postupci odgovornosti. U Domu zastare "Radost" zbog uočene nepravilnosti u radu  u kome je posebno apostrofirano da je trebalo voditi računa o svakom detalju jer se radi o starim i iznemoglim licima, biće najverovatnije oduzeta dozvola za rad i pokrenut postupak odgovornosti uz podnošenje krivičnih prijava resornog Ministarstva, odmah po ukidanju vanrednog stanja.  Nadležni organi, pripadnici policije i tužilaštva od subote intezivno rade na istrazi utvrđivanja šta se tačno dogodilo i koji je uzrok ulaska koronavirusa medju najosetljiviju populaciju u Dom za stara lica - rekao je Vladimir Veličković, komandat Štaba za vanredne situacije u Negotinu.

Foto: printscreen

Inače, u saradnji sa Zdravstvenim ustanovama u Negotinu i uz konsultacije sa Republičkim kriznim  štabom, intezivno se radi na zbrinjavanju inficiranih osoba, koje će u najkraćem mogućem roku biti hospitalizovane u adekvatne covid ustanove u Nišu ili  sekundarne ustanove u Soko Banji.
 
Kako je rečeno, u zavisnosti od kliničke slike obolelih, tretiraće se i zbrinjavati inficirani pacijenti u adekvatnim zdravstvenim ustanovama.  Oni kod kojih je primetna blaža klinička slika biće smešteni na odeljenje negotinskog Zdravstvenog centra u izolovanim prostorijama predviđenim za ovakve slučajeve. Nakon ponovnog testiranja i eventualno negativnog rezultata neki će biti pušteni na lečenje u kućni karantin ukoliko se utvrdi da imaju nekoga od srodnika u suprotnom će im biti omogućen boravak uz adekvatnu negu i lečenje u izolovanim sobama Zdravstvenog centra u Negotinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija