• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.05.2020

11:13

KISIĆ TEPAVČEVIĆ NAJAVILA KRAJ EPIDEMIJE, MORA DA BUDE ISPUNJEN SAMO JEDAN USLOV! (VIDEO)

Društvo

KISIĆ TEPAVČEVIĆ NAJAVILA KRAJ EPIDEMIJE, MORA DA BUDE ISPUNJEN SAMO JEDAN USLOV! (VIDEO)

Podeli vest

Zamenica Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da će epidemija koronavirusa u Srbiji biti ođavljena kada više od 28 dana ne bude bilo novih slučajeva bolesti Kovid-19.

Kisićeva je u izjavi za Tanjug rekla da se polako stiču uslovi za ođavljivanje epidemije koronavirusa.

“Kada je u pitanju prijava epidemije i odjava sa određenog područja, to se radi po epidemiološkoj definiciji - kada prođe dvostruki maksimalni inkubacioni period za neku bolest. Konkretno, za Kovid19 to će biti kada više od 28 dana nemamo nijedan prijavljeni slučaj bolesti, kao i za sve druge epidemije”, rekla je Kisićeva.

Govoreći o zatvaranju privremenih bolnica, ona je navela da kako se bude smanjivala potreba za popunjavanje kapaciteta, tako će se jedna po jedna privremena bolnica zatvarati.

Foto: Printscreen

“U ovom trenutku jedino je hala ''Čair'' u Nišu zatvorena, međutim, imamo najavu da će to biti iStudentski dom u Nišu. Postepeno će se zatvarati jedna po jedna ustanova, jer vidimo da se smanjuje broj obolelih, a samim tim smanjuje se i potreba za kapacitetima za smeštaj zaraženih”, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Na Beogradskom sajmu, navodi ona, smešteno je više od 100 pacijenata, a kada se njihov broj smanji ili steknu uslovi za preraspodelu u drugim privremenim smeštajima, Sajam će biti zatvoren, kao što je urađeno i u “Čairu”.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17