• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/b92

06.05.2020

14:26

VAŽNA IZMENA ZA PRIJAVU ZA 100 EVRA! Ministar finansija saopštio najnovije promene! (VIDEO)

Društvo

VAŽNA IZMENA ZA PRIJAVU ZA 100 EVRA! Ministar finansija saopštio najnovije promene! (VIDEO)

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali je u Vladi Srbije ponovio najvažnije informacije o novčanoj podršci od 100 evra jer i dalje stižu pitanja građana o tome, a posebno je napomenuo da se ipak neće davati ime i prezime.

Prema tome, pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti imaju svi punoletni državljani Republike Srbije, koji na dan stupanja na snagu Uredbe (24. april 2020) imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom.

"Veoma jednostavno, za minut, svako će imati priliku da se prijavi", kazao je Mali na konferenciji u Pres-sali Vlade Srbije.

Punoletni državljani Republike Srbije će od 15. maja do 5. juna 2020. godine moći da se prijave za isplatu novčane pomoći i to isključivo na sledeći način: elektronskim putem, tačnije preko portala Uprave za trezor, ili putem telefona. O broju telefona građani će biti blagovremeno obavešteni, a neposredno pre nego što počne da radi kontakt-centar.

Foto: Tanjug

Pri prijavi, kaže Mali, građani će davati sledeće podatke: broj lične karte i matični broj, kao i ime banke u kojoj već imaju račun, ili u kojoj žele da im se otvori namenski račun. Posebno je napomenuo da se ipak neće davati ime i prezime.

Nakon što se prijave, nadležne institucije će sve obavljati za njih, uključujući i otvaranje namenskog računa. Penzioneri i korisnici novčane socijalne pomoći će biti automatski prijavljeni za isplatu novčane pomoći, koja će za njih početi 15. maja 2020. godine, objasnio je Mali.

Prema njegovim rečima, Srbija nije jedina zemlja koja na ovaj način pomaže svojim građanima. To rade i mnogo moćnije države od nas kao što su Japan, SAD, Singapur…

Foto: Pixabay

"Na ovaj način, mi ćemo taj novac vratiti u privredne tokove, podstaći potrošnju, a vama, dragi građani, obezbediti da sebi priuštite nešto što možda inače ne biste mogli", rekao je Mali.

Ima mnogo građana kojima je taj novac i više nego potreban. Kada pogledate jednu četvoročlanu porodicu sa punoletnom decom, kakvih je mnogo u Srbiji, to je 400 evra po porodici, znači jedna plata više u kući, dodao je ministar.

"Podaci građana će biti apsolutno zaptićeni, nemamo nikakvu bojazan za mogućnost zloupotrebe tih podataka Kada isplatimo tih 100 evra taj registar se briše. Proveo sam sate da se napravi sistem za bezbednost i nećemo imati problem sa upotrebom podataka", naveo je Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mirjana

pre 3 godine

Da li ce i penzioneri koji su regularni gradjani Srbije i imaju srpsko drzavljanstvo, a primaju penziju iz Hrvatske, dobiti tih 100 eura sa penzijom, ili se i mi moramo prijavljivati?

Dule

pre 3 godine

Odgovor je jasan. Penzioni fond Srbije vas ne "prepoznaje" po automatizmu, tako da se morate prijaviti.

Saradžogla

pre 3 godine

Ti si penzioner Hrvatske i verovarno ćeš dobiti više od sto evra!

Radojica

pre 3 godine

JMBG-jedinstven maticni broj gradjana... sa ovim se sazna sve o tebi, sta ce im ime i prezime

milica

pre 3 godine

Svaka cast za Srbiju i njenog najboljeg Presednika Alekdandra Vucica ,sto misli na sve svoje gradjane sirom sveta,ovde u Svedsku niko nista ne daje ,ovde samo kukaju za pare,pare i opet pare,preko 3000h,ljudi umrlo i nikom nista akcenat se stavlja da su bili puno stari;((Volite i postujte se:))

A pasos

pre 3 godine

Nemam vazecu licnu kartu, kojoj je istekla vaznos. Imam vazeci pasos, koji mi je ta ista drzava Srbija izdala. Da li pomocu pasosa mogu aplicirati za tih 100€ ?

juga

pre 3 godine

da li to znaci da ko nema licnu kartu , nema prava na 100e...verujem da je veliki broj takvih...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija