• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

19.05.2020

12:03

(FOTO) SRPSKA ZAŠTITNA MASKA O KOJOJ BRUJI INTERNET Može se koristiti TRI MESECA i ima GARANCIJU! Evo o čemu je reč!

Društvo

(FOTO) SRPSKA ZAŠTITNA MASKA O KOJOJ BRUJI INTERNET Može se koristiti TRI MESECA i ima GARANCIJU! Evo o čemu je reč!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je Naučno-tehnološki park Beograd povodom predstavljanja inovativnih rešenja javnog poziva za suzbijanje pandemije Covid-19. Tom prilikom predstavljena je i zelena maska.

Direktor Fonda za inovacije Ivan Rakonjac nosio je preko lica zaštitnu masku, koja je domaćih ruku delo i koja je inovativni projekat spreman za EU tržište, kako je rečeno.

Reč je o maski za višekratnu upotrebu, koja može uz sterilizaciju da se koristi i do 3 meseca. Maska je napravljena tehnologijom brizganja plastike, od materijala koji je neškodljiv, LDPE (Low-density Polyethylen). Sastoji se od tela i poklopca.

Dezinfikuje se iskuvavanjem u vodi (temperatura 80-90 stepen) ili brisanjem alkoholom ili asepsolom. Garancija na masku je 3 godine.

Foto: Vlada Srbije

"Ideja za proizvodnju maski se javila neposredno po izbijanju pandemije Covid-19, obzirom na činjenicu da je u Srbiji bilo veoma teško nabaviti zaštitne maske. Čekali smo pomoć iz inostranstva da bismo se snabdeli maskama i ostalom neophodnom zaštitnom opremom. Hteli smo da napravimo rešenje koje pre svega može pomoći medicinskim radnicima ali i stanovništvu da se zaštiti“, kažu u CCS Solutions.

Kompletna proizvodnja zelenih maski je u Srbiji. Do sada je proizvedeno nekoliko desetina hiljada maski, proizvodnja se nastavlja i organizovana je u tri smene zbog povećane potražnje tržišta. Plan je da se narednih mesec dana proizvede još sto hiljada maski


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 3 godine

Srpska maska koja prekriva samo nos! Svaka cast, zivela Srbija!

Vlado

pre 3 godine

Zloćo, tebi ne treba samo maska, nego i naočare sa debelom dioptrijom. Zar ne vidiš da maska pokriva i usta?!

deja

pre 3 godine

lepo nema sta. svaka cast... ALI....prepostavlljam da ce imati bar 3 velicine, nije svacja glava (secera) ista. osim toga da vidim TOG coveka koji ce je nosi 8-9 sati uzastopce sa ovakvim lastisom koliko ce je pohvali. koliko vidim na slici ovom se lastis isekao u obraze i za ovih sat vremena. po meni los dizajn... ali svaka cast na inovaciji i ideji.... prakticnost ovdi u nosenju je isto potrebna.

mm

pre 3 godine

jos jedan dokaz da lepo dizajnirano mi ne znamo napraviti...mozda je ona ok ali izgled je smesan

tanja z

pre 3 godine

gospodin koji nosi zastitnu masku je maska za bebe koja se koristi u primeni inhalatorne terapije preko aerocembera. koja imaju bronchitis ili asthmu.....i proizvodjac je glax englezi..sama maska ima filter tj valvulu koji se prilikom uzimanja terapije prilikom ekspirijuma i inspirijuma otvara i zatvara...suvise smesno za jednog coveka...nikakva inovacija....od mene podsmeh....ako je vec nesto hteo... da skrene paznju na sebe trebao je uzeti masku za odrasle...ukucajte na gugl pa se informisite...

Djole

pre 3 godine

Mozda ona nesto od necega stiti. Ma ovo je neka sala ne moguce da nasi mozgovi ne umeju bolje. Pa uzmite maske za prskanje voca i u auto delovima kupite filtere za klimu ili polen X12 isecite i stavite u masku koja ce vas sigurno bolje sgititi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20