• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Medicalpress/Informer.rs

19.05.2020

17:34

EVO ŠTA KAŽU AUSTRALIJSKE STUDIJE O KOJIMA JE PRIČAO DOKTOR NESTOROVIĆ! Da li je koronavirus veštački, I KO GA JE STVORIO?!

Društvo

EVO ŠTA KAŽU AUSTRALIJSKE STUDIJE O KOJIMA JE PRIČAO DOKTOR NESTOROVIĆ! Da li je koronavirus veštački, I KO GA JE STVORIO?!

Podeli vest

Doktor Branimir Nestorović prokomentarisao je rezulate australijske studije po pitanju porekla koronavirusa

Prekjuče su Australijanci javili da je virus veštačkog porekla. Grupa naučnika na čelu sa profesorom Petrovskim, istraživala je kako se virus vezuje za razne vrste ćelija. Najbolje se vezuje za ljudske ćelije. Mnogo manje za druge. Dakle, pada u vodu priča da je prešao sa životinje. Potpuno je jasno da je veštački, ali ostaje pitanje ko ga je napravio - rekao je on.

U potrazi za vakcinom i lekom australijski stručnjaci koristili su računarsko modeliranje visokih performansi kako bi proučili sposobnost virusa.

- Rezultati jasno pokazuju da je koronavirus prilagođen za zarazu ljudi - rekao je univerzitetski profesor Nikolaj Petrovski.

DR NESTOROVIĆ OTKRIO ŠOKANTNU INFORMACIJU O KORONI! Virus ipak nije nastao slučajno, NAUČNICI POTVRDILI!

On je dodao da ovaj virus ima dosta veću sposobnost de se poveže u ljudskim ćelijama, nego u ćelijama slepih miševa. A, istakao je i da ne podržava teorije kineskih naučnika da je virus prenesen ljudima iz pangolina.

Takođe, profestor Petrovski je u svom istraživanju izneo brojne razloga zbog kojih se virus prilagodio ljudima, kao što je konvergenta evolucija i retke mutacija koje mešaju dve vrste gena.

Ali, ipak ostaje pitanje, kako i gde je virus stvoren, a to je misterija koja zahteva intevizno dalje proučavanje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija