• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

21.05.2020

14:05

OD SUTRA OVI GRAĐANI PREKIDAJU IZOLACIJU! Kisić Tepavčević: U Srbiji neće sve biti prepušteno slučaju!

Društvo

OD SUTRA OVI GRAĐANI PREKIDAJU IZOLACIJU! Kisić Tepavčević: U Srbiji neće sve biti prepušteno slučaju!

Podeli vest

Izolacija svima koji su dosad ušli u Srbiju, a koja im je određena u trajanju od 14 dana jer tada nisu imali PCR test, od sutra se prekida, kaže prof. dr Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade za borbu protiv koronavirusa.

Prema njenim rečima, nema još nikakvih promena u postupanju u Srbiji kada je koronavirus u pitanju, iako je epidemiološka situacija povoljna i bez obzira na to što je Krizni štab preporučio da svim putnicima koji ulaze u Srbiju, od sutra nije potreban negativan pi-si-ar test, kao dokaz da su zdravi.

Oni koji su dosad ušli u zemlju, a u izolaciji su 14 dana od momenta ulsaka, prekidaju je.

- U Srbiji neće sve biti prepušteno slučaju. I dalje je na snazi aktivan epidemiološki nadzor nad svim osobama koje ispunjavaju indikacije slučaja infekcije virusom. To praktično znači da će i dalje svi, koji dobiju simptome infekcije, biti testirani. Ukoliko su rezultati analiza pozitivni, oni će se smeštati u zdarvstvene ustanove i to u zavisnosti od težine kliničke slike. Ukoliko nemaju simptome ili su oni blagi, takve osobe odlaziće na lečenje u privremene kovid centre. A, ako im je teža klinička slika onda u kovid bolnice - kaže dr Kisić Tepavčević i dodaje da kućna izolacija za takve osobe, kao varijanta još ne dolazi u obzir!

Istovremeno, kako je objasnila, generalni zaključak je da je epidemiološka situacija u Srbiji stabilna i da se nastavlja trend pada učestalosti virusa u svim regionima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija