• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.05.2020

14:35

NIKO NIJE SIGURAN! Dr Srđa Janković izgovorio rečenicu koja je MNOGE ZABRINULA: Nije sigurno da su oni koji su preležali koronu ZAŠTIĆENI

Društvo

NIKO NIJE SIGURAN! Dr Srđa Janković izgovorio rečenicu koja je MNOGE ZABRINULA: Nije sigurno da su oni koji su preležali koronu ZAŠTIĆENI

Podeli vest

Imunolog Srđa Janković rekao je za TV Prva da na dnevnom nivou može doći do oscilacija u broju novozaraženih, ali je ona na nedeljnom i mesečnom nivou očekivana.

On je istakao da je bitno da se za manifestacije koje se održavaju obezbedi da bude moguće održati distancu.

"Na otvorenom prostoru maska nije apsolutno obavezna, ali svuda gde može doći do bliskih kontakata jeste", rekao je Janković.

Govoreći o preporukama za zatvorene prostore, Janković je kazao da je najvažnije obezbediti da se ne stvori gužva.

"Teško je u noćnom klubu držati distancu metar i po, zato treba zameniti provod u zatvorenom prostoru provodom na otvorenom prostoru", rekao je on.

Na pitanje o testiranju na lični zahtev, Janković je kazao da je to preporučeno za one koji imaju potrebu da saznaju da li su preležali koronavirus.

"Svi oni koji imaju iritacije biće testirani o trošku države", kazao je Janković.

Foto: printscreen TV Prva

Prema njegovim rečima, i dalje nije sigurno da su oni koji su preležali zarazu kovidom 19 zaštićeni.

"Da li onaj ko ima antitela je 100 odsto siguran, još nemamo konačan odgovor. Očekujemo da oni koje su prebolele imaju sigurno neki stepen zaštite i imuniteta, ali koliko dugo traje ili je kod svih 100 nemamo dovoljno informacija", pojasnio je on.

Na pitanje o daljem ukidanju mera u Srbiji, Janković je rekao da su one fleksibilne i prilagođavaju se različitim situacijama.

"Nameravamo da prilagođavamo mere, one se menjaju. Neke će moći da budu ukinute ako nisu svrsishodne i neophodne", napomenuo je on.

Kako je dodao, o tome kako će Srbija uvoditi preporuke u cilju sprečavanja širenja koronavirusa zavisi od dešavanja u Evropi, a posebno od nemačkog medicinskog instituta koji će svoj izveštaj predstaviti 15. juna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija