• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.06.2020

11:49

(FOTO) SVI PRIPADNICI VOJSKE SRBIJE RADE ODGOVORAN I VEOMA TEŽAK POSAO Ministar Vulin: Sve jedinice se NEPREKIDNO OBUČAVAJU

Društvo

(FOTO) SVI PRIPADNICI VOJSKE SRBIJE RADE ODGOVORAN I VEOMA TEŽAK POSAO Ministar Vulin: Sve jedinice se NEPREKIDNO OBUČAVAJU

Podeli vest

- Svi pripadnici Vojske Srbije rade odgovoran i veoma težak posao. Da bi bilo moguće da odgovore svim izazovima sa kojima su suočeni moraju neprekidno da se obučavaju. Sve jedinice Vojske Srbije se neprekidno obučavaju, bez obzira da li su opterećeni bilo kojim drugim zadatkom – istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je obišao pripadnike Komande za razvoj Timočke brigade Komande za obuku i 31. pešadijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske u kasarni "Nikola Pašić" u Zaječaru.

Zadatak Ministarstva odbrane i čitavog državnog rukovodstva, naglasio je ministar Vulin, jeste da im se omoguće odgovarajući uslovi za to.

- Dobili su nove uniforme, dobili su prvi put nove letnje čizme, povećava se kvalitet svih onih sredstava s kojima rade, a svakako da planiramo i povećanje njihovih zarada u narednom periodu – istakao je ministar Vulin dodajući da kada se vojnik obezbedi na taj način da može da se posveti samo svom zadatku, obuci i pripremi za sve izazove, mogu da se očekuju najbolji rezultati.

Komandant 31. pešadijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske major Lazar Kalat istakao je da su prikazani sadržaji obučavanja vojnika iz tog bataljona.

- Prvo je prikazan rad voda za podršku jedne pešadijske čete koja realizuje obuku po temi „Izlazak i posedanje vatrenog položaja“, a zatim i streljački vod na motornim vozilima „hamer“ koji je prikazao obuku na tim vozilima u ulozi izviđačke patrole, prilikom blokade puta i napada na kolonu – naglasio je major Kalat.

On je istakao da je reč o sadržajima obuke koji se izvode svakodnevno u pešadijskim četama bataljona, kao i sadržaji obuke koji se realizuju u okviru priprema deklarisanih jedinica po konceptu operativnih sposobnosti.

Foto: www.mod.gov.rs

- U oba slučaja, težište je na kolektivnoj obuci, kako bi se prikazao rad odeljenja u sastavu voda i način uvežbavanja, da bi stvorili timski duh i unapredili saradnju – naglasio je major Kalat dodajući da će na taj način pripadnici jedinice lakše i brže izvršavati dodeljene zadatke.

Nakon referisanja komandanta Komande za razvoj Timočke brigade pukovnika Branka Radojevića i komandanta 31.pešadijskog bataljona majora Kalata, ministar odbrane prisustvovao je prikazu postupka voda za podršku prilikom izlaska i posedanja vatrenog položaja, prikazu rada streljačkog voda na vozilu „hamer“ u slučaju napada, a obišao je i kapacitete za smeštaj, čuvanje i održavanje naoružanja i vojne opreme.

Foto: www.mod.gov.rs

Obilasku su prisustvovali i načelnik Štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika, načelnik Štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović i zamenik komandanta Treće brigade kopnene vojske pukovnik Dragan Antić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRBIJA JE BESKRAJNO PONOSNA NA VAS! Vulin uručio pohvale i nagrade pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije (FOTO)
Društvo

SRBIJA JE BESKRAJNO PONOSNA NA VAS! Vulin uručio pohvale i nagrade pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije (FOTO)

Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su postigli vanredno zapažene rezultate i iskazali izuzetno zalaganje i požrtvovanost u radu ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović, uručili su pohvale i novčane nagrade na današnjoj svečanosti održanoj u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba

30.05.2020

14:46

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija