• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.06.2020

12:34

LONČAR: Pokazalo se da Srbija ima ozbiljan zdravstveni sistem!

Društvo

LONČAR: Pokazalo se da Srbija ima ozbiljan zdravstveni sistem!

Podeli vest

U epidemiji virusa korona pokazalo se da Srbija ima ozbiljan zdravstveni sisatem, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da se nije desilo da kovid pacijenti leže na hodnicima, da se skidaju ranije sa respiratora jer nema dovoljno mašina, da nema lekova, zaštitne opreme



- Adekvatnom reakcijom zdravstvenog sistema i uz veliku pomoć predsednika države, uspeli smo u kratkom roku da nabavimo sve ono što je neophodno - rekao je Lončar na onlajn konferenciji "Zdravstvo u Srbiji posle pandemije".

On je naglasio da posle pandemije virusa korona ništa neće biti isto, posebno neće biti isto za zdravstvene sisteme.

- Zahvaljujem se zdravstvenim radnicima, koji su heroji ovog vremena. Da nije bilo njih, ozbiljne države, predsednika, teško bi imali ovaj rezultat. Ovako možemo da budemo ponosni jer smo došli u mirnu luku - naveo je ministar.

Ističe da nema opuštanja, da će se nastaviti rad istim tempom, da je virus korona "sa nama" i da moramo da naučimo da živimo sa njim.

- Ovo je veliko iskustvo za državu, za zdravstvene radnike i zdravstveni sistem. To će nam poslužiti da adekvatno odgovorimo na sve izazove koji će biti pred nama u budućnosti - rekao je on.

Nastaviće se sa politikom ulaganja u zdravstvene radnike, nastaviće se sa zapošljavanjem, radiće se na njihovom usavršavanju, ali i na poboljšavanju uslova rada.

- Očekujemo od njih da se prilagode novim standardima i da odgovori za sve nove izazove koji se mogu pojaviti. Nama je potrebna nova generacija zdravstvenih radnika, novo razmišljanje, novi sistem rada - istakao je ministar.

Srbija je, kaže ministar, uzvukla pouke iz epidemije virusa korona, izašla je iskusnija, a to iskustvo moći će da primeni u budućnosti.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija