• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.06.2020

09:00

AMERIKANAC DOŠAO U SRBIJU NAKON SVAĐE NA FORUMU SA SRBINOM Jutros je, 10 godina kasnije, objavio SNIMAK KOJI OSTAVLJA BEZ REČI

Društvo

AMERIKANAC DOŠAO U SRBIJU NAKON SVAĐE NA FORUMU SA SRBINOM Jutros je, 10 godina kasnije, objavio SNIMAK KOJI OSTAVLJA BEZ REČI

Podeli vest

Vlada Srbije primila je u državljanstvo Srbije dvojicu državljana SAD, navodi se u rešenjima koje objavio Službeni glasnik. Jedan od njih je Čarls Kater koji godinama živi u Srbiji i obožava našu zemlju.

- Trebalo mi je  10 godina, ali se konačno desilo! Vlada Srbije dala mi je državljanstvo i pasoš. Ja sam ponosni Srbin, sada sam jedan od vas - naveo je na Jutjubu, gde je srećne vesti podelio sa svojim pratiocima.

Dobijanje srpskog pasoša bila je jedna od Katerovih najvećih želja. Kako nam je rekao u vreme pandemije koronavirusa, kada je odluio da ne ide u Ameriku već ostane u našoj zemlji,  smatra da ga je zaslužio više od mnogih glumaca i sportista.

- Od kada sam 2010. došao u Srbiju, shvatio sam da je ružna slika koja se pravi o ovom narodu u potpunosti pogrešna. Srbi imaju najveća srca i oni su najdarežljivije duše s kojima sam se ikada susreo, a bio sam u 45 zemalja. Zbog toga sam organizovao veliki broj humanitarnih akcija, trudio se da promenim sliku o Srbiji i Srbima u svetu, branio Republiku Srpsku i Kosovo kao sastavni deo Srbije i zbog toga sam dobio brojne pretnje smrću od Albanaca. Svi moji najbolji prijatelji na planeti su Srbi, jedem srpsku hranu, slušam srpsku muziku, plačem sa Srbima, smejem se sa vama, osećam se kao Srbin. Nemam srpski pasoš, ali moj san je da ga dobijem. Ne treba mi ni za šta drugo nego kao simbol ponosa. Bio bih najponosniji nosilac crvenog pasoša na svetu - priželjkivao je tada Čarls.

Inače, Kater je nedavno naterao australijski Univerzitet Viktorija da ukloni lekcije i napise koji su sadržali strašne uvrede na račun Srba.

Foto: Printscreen You Tube/Charles Cather

 

Kater, koji trenutno živi u Novom Sadu, objavio je prvo video o veoma uvredljivom tekstu koji Srbe kao naciju prikazuje kao zločince. On je rekao kako je dobio mejlove više ljudi iz Australije koji studiraju na Viktorija univerzitetu, a primetili su spornu lekciju.

On je pozvao svoje pratioce, a ima ih 48.000 na Jutjubu, da pošalju žalbe australijskom univerzitetu.

Samo 24 časa kasnije, univerzitet je pod pritiskom uklonio sporne optužbe i obavestio Katera mejlom o tome.

Kako su naveli, sadržaj lekcije je proveren i posle toga ona je uklonjena sa sajta.

Čarls je u Srbiju došao  pre nekih osam godina nakon svađe sa jednim Srbinom preko društvene mreže na stranici “Ja mrzim Ameriku”. Na kraju rasprave Srbin mu je rekao da dođe i da se sam uveri i Čarlsu đavo nije dao mira, te je odlučio da ga posluša. I, to je bila ljubav na prvi pogled, kako sam kaže. Nakon povratka u Ameriku, još jednom je kasnije došao u našu zemlju, a onda odlučio i da se trajno preseli. Živeo je u Zrenjaninu i Beogradu, ali se na kraju odlučio za Novi Sad gde i danas živi, piše Blic.

Čarls je poznat i po pomoći koju je prikupljao za srpski sport u školama u Zrenjaninu, a možda i najpoznatiji po svom “Jutjub” kanalu na kojem redvno opisuje zbog čega voli našu zemlju. Takođe je i pasionirani navijač naše reprezentacije u svim sportovima, a kada ga pitate, pa šta je to što te je toliko oduševilo u Srbiji, kratko odgovara - ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rados

pre 3 godine

Bravo brate Srbine,ti si pravi dokaz da i u Americi zive normalni i posteni ljudi. I da nisi dobio taj pasos ti si takav kakav jesi nas brat Srbin.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija