• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.06.2020

11:55

KRIZNI ŠTAB DONEO NAJNOVIJE MERE! U BEOGRADU OBAVEZNE MASKE U ZATVORENOM PROSTORU, ZA PREKRŠIOCE SLEDE SANKCIJE

Društvo

KRIZNI ŠTAB DONEO NAJNOVIJE MERE! U BEOGRADU OBAVEZNE MASKE U ZATVORENOM PROSTORU, ZA PREKRŠIOCE SLEDE SANKCIJE

Podeli vest

Kako Informer saznaje, Krizbi štab za suzbijanje epidemije Kovida 19 doneo je na današnjoj sedici odluku da od sutra od 6 sati ujutru u Beogradu bude obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, odnosno autobusima, poštama, bankama, kafićima, klubovima i tržnim centrima. Za one koji ne budu poštovali propisane mere biće izricana upozorenja, a zatim i kazne...

 

"To ne moraju da budu hiruške maske, već mogu i pamučne koje sami šijemo, bilo koja mehanička zaštita. Apelujemo da se koriste i druge mere prevencije , a to je fizička distanca od najmanje jednog metra, kao i redovno pranje ruku", dodala je Kisić Tepavčević za Tanjug posle sastanka Kriznog štaba.


Ona je rekla da su te mere donete zbog porasta broja zaraženih prethodnih dana.

Za ostatak teritorije Srbije na snazi su preporuke za nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stole

pre 3 godine

U svakom zatvorenom prostoru bez izuzetka. Da vazi za sve. I u prodavnici I u banci I u kancelariji I u studiju I u rijalitima.

Mudri Posmatrac

pre 3 godine

Дабогда се рука осушила свакоме ко је гласао за обавезно ношење маски под претњом казни, и то она којом је гласао. То , наравно, неће зауставити корону, јер се заразне болести заустављају карантином, на пример пограничним, а не заустављају се маскама.

Radoslav

pre 3 godine

Da li znate da testiranje u Nisu na covid ne postoji, mislim na uzimanje briseva samo se nesto radi iz krvi i gledaju da li je CRP visok . Ne moze se nigde ama bas nigde uraditi bris sem za one koji samo negde putuju. Ako mi ne verujete slobodno proverite ovo nije sala vec ozbiljna stvar, moj CRP bio je 22,5 dali su mi sumamed a temperatura mi ne spada od 24 ovog meseca.Kao novinare vas molim da izvestite nekoga da i u Nisu dozvole da se rade testovi kao i u Beogradu. Molim vas, molim vas.

Dragan

pre 3 godine

Stručnjaci su rekli kako se ponašati i prevntivno izbegnuti infekciju. Razumnoj osobi je dovoljno dva puta ponoviti. Ostali neka se toga sete kada ih Korona nađe i uhvati u zagrljaj. Žao mi lekara i sestara koje se specijalizovanim bolnicama satiru da pomognu obolelima. Njima neizmerno hvala za ljubav i požrtvovanost u lečenju obolelih.

POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! OČEKUJU SE NOVE MERE!
Društvo

POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! OČEKUJU SE NOVE MERE!

U 10 časova počela je sednica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa na kojoj bi trebalo da bude predloženo Vladi Srbije uvođenje novih mera kako ne bi došlo do pogoršanja trenutno stabilne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom.

29.06.2020

10:22

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija