• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

30.06.2020

17:45

(VIDEO) CRKNITE DUŠMANI, KINESKE BESPILOTNE LETELICE STIGLE U BATAJNICU! Služe za izviđanje i snimanje terena, ali nose i bombe i rakete!

Društvo

(VIDEO) CRKNITE DUŠMANI, KINESKE BESPILOTNE LETELICE STIGLE U BATAJNICU! Služe za izviđanje i snimanje terena, ali nose i bombe i rakete!

Podeli vest

Na beogradski vojni "Aerodrom pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici sleteo je "iljušin" sa isporukom bespilotnih letelica iz Kine

Srbija je kupila od Kine naoružane bespilotne letelice CH-92A, koje se koriste za izviđanje i snimanje terena, ali mogu da nose i bombe i rakete. Reč je maloj bespilotnoj letelici koja će u našem Ratnom vazduhoplovstvu biti u više varijanti, a jedna će se lansirati sa domaćeg kamiona FAP 2228.

U januaru ove godine v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović je rekao da se u prvoj polovini ove godine očekuje isporuka kineskih naoružanih bespilotnih letelica CH-92A, i to dva sistema, kompleta, sa ukupno šest letelica. On je dodao da se stručnjaci VTI već duže vreme nalaze u Kini, gde sa kineskim kolegama rade na integraciji sistema i opreme sa pomenute letelice na domaću bespilotnu letelicu "pegaz", što je posebna korist od saradnje sa Kinezima.

CH-92A ima raspon krila nešto manji od deset metara, akcioni radijus veći od 150 kilometara, maksimalna visina leta je 5.000 metara, a brzina nešto manja od 200 kilometara na sat. Nosi dve navođene rakete dometa do šest kilometara i namenjena je za izviđanje, korekciju artiljerijske vatre i za napad na važne ciljeve, kao što su laka vozila, radarsko-komunikacioni sistemi i drugo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mustafa

pre 3 godine

Moraće i Sultan Erdogan nešto da pošalje braći na Kosovo inače ovo nije dobro.....

(VIDEO) RUSI ODLEPILI ZA SRPSKIM OKLOPNJAKOM M-20! Treba da naučimo od Srba kako se pravi jednostavan, pouzdan i jeftin, a brutalan oklopni transporter!
Društvo

(VIDEO) RUSI ODLEPILI ZA SRPSKIM OKLOPNJAKOM M-20! Treba da naučimo od Srba kako se pravi jednostavan, pouzdan i jeftin, a brutalan oklopni transporter!

Ruski Jutjub kanal sa više od 13 hiljada pratilaca nahvalio je srpsko oklopno vozilo M 20! Štaviše! Rusku YT kuka kako Rusi ne mogu da naprave ovakvo vozilo uz komentar šta mi stalno komplikujemo i pravimo nerelano skupa vozila?! Treba nuačiti od Srba kako se pravi jednostavno, pouzdano i jeftino a brutalno vojno vozilo

25.06.2020

17:58

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija